CYCLUS III Bijzondere Kunstenaars

morandi-natura_morta
Morandi, Natura Morta

Op 11 januari begint een nieuwe serie van zeven kunstbeschouwingen. Daarin komen onder andere leven en
werk van de volgende bijzondere kunstenaars aan de orde. De Amerikaanse schilder Edward Hopper liet zich inspireren door de cinema zoals filmmaker Alfred Hitchcock de schilderijen van Hopper als voorbeeld nam.
Wat was de reden dat de Franse kunstenaar Berthe Morisot door haar mannelijke collega’s als de enige echte impressionist werd beschouwd. Waarom schilderde de Italiaanse schilder Giorgio Morandi zijn leven lang bijna uitsluitend vaasjes, flesjes en doosjes? En waarom lag de vrouw van de schilder Pierre Bonnard altijd in bad?
Deze onderwerpen en vragen komen aan bod tijdens een boeiende cyclus over de geheimen van de levens en kunstwerken van enkele bijzondere kunstenaars. De Belgische surrealist René Magritte ontbreekt in dit
gezelschap niet. Hoe kunnen we zijn raadselachtige voorstellingen ‘lezen’ en begrijpen?
Maak zeven weken lang kennis met prachtige kunstwerken en de boeiende verhalen die erachter schuilen.
Klik hier voor het complete programma. U bent van harte welkom!

You may also like