Uitslag Prijsvraag ‘Svetlana’

IMG_0188 - k - kopie

De winnaar van de prijsvraag ‘Svetlana Tartakovska’ is gekozen. De vraag was om een tekst te schrijven waarin duidelijk moest worden wat de kwaliteit van de schilder Svetlana Tartakovska en haar werk inhoudt. De jury bestond uit Svetlana en Eric Bos. Er kwam een groot aantal inzendingen binnen die allemaal opvielen door hun grote stilistische kwaliteit. De superlatieven waren niet van de lucht. Uit de teksten sprak een grote bewondering voor Svetlana als kunstenaar. Een aantal viel af omdat de tekst te summier was. Vier inzender bleven over die elkaar, wat kwaliteit en stijl betreft, niet veel ontliepen. Svetlana koos voor de tekst waarin zij zich het meest herkende, Eric keek vooral naar stijl en eenheid. Eensgezind waren zij over de inzending van Maya Post uit Sellingen. In haar tekst werd heel helder en ter zake doende beschreven waar het bij Svetlana en haar werk om gaat.

Haar tekst luidde: ‘Svetlana weet niet alleen een mooi portret neer te zetten op doek, maar nog veel belangrijker, de “mens” achter dat portret!
Zelfs in een schets, zijn het niet alleen maar lijnen maar ze vormen het innerlijke van het portret wat ze aan het schetsen is!

Heel bijzonder, haar instinctieve gevoel, om meer te zien dan alleen de buitenkant! Het wordt niet alleen een mooi plaatje maar het “leeft”.
Dat maakt Svetlana voor mij een bijzonder mens met een gave die je niet vaak ziet!’

 

De winnaar krijgt het prachtige kunstenaarsboek over Svetlana ter waarde van 39,95 euro thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

 

You may also like