Een nieuwe ster bij OOK

Graag stellen wij onze nieuwe schilderdocente Anna Maria Vargiu (Groningen, 1993) voor. Zij gaat bij Onderneming Op Kunstgebied lessen in schilderen geven, als aanvulling op de lesmethode van Svetlana Tartakovska. Waar Svetlana het Zorn-palet als uitgangspunt neemt en gelaagd leert schilderen, bestaat de methode van Anna Maria uit ‘alla prima’ schilderen, dat wil zeggen direct nat-in-nat werken. Kleur en compositie zijn daarbij de belangrijkste aspecten.
Al in de tijd waarin Anna Maria de vakscholing op de Klassieke Academie voor Schilderkunst volgde, bleek haar grote talent.
Svetlana beveelt Anna Maria van harte aan omdat zij, zoals Svetlana zegt, van even hoge kwaliteit is als zijzelf en met een andere methode het aanbod van O-O-K op een plezierige manier versterkt.
Een deel van haar jeugd bracht Anna Maria op Sardinië door waar haar voorkeur voor kleurrijke en zonnige taferelen is geboren.
Over haar eigen werk en lesmethode zegt ze: ‘In mijn eigen werk is het niet mijn doel om een voorstelling compleet waarheidsgetrouw weer te geven, maar juist dat wat mij raakt te accentueren. In mijn lessen wil ik cursisten dan ook bovenal leren ontdekken wat zij mooi vinden en ze begeleiden bij het vertalen van hun keuzes in een harmonieus schilderij. Je leert het belang van het maken van compositieschetsen en de manieren om hiërarchie aan te brengen in toon, vorm en verfhuid.’
Ze kreeg ook les van Svetlana. ‘In de lessen die ik bij Svetlana heb gevolgd, heb ik geleerd niet bang te zijn om sterke kleuren naast elkaar te gebruiken. Zij is een fantastische docent, omdat ze in iedere student iets eigens ziet dat verder kan worden ontwikkeld en daarom haar kritiek afstelt op ieders persoonlijke stijl.’

You may also like