2018 succesvol jaar voor OOK

Nieuwjaarswens 2019 OOK met 'Justice' van Svetlana Tartakovska

2018 succesvol jaar voor OOK
Onderneming Op Kunstgebied kan wat 2018 betreft terugkijken op een succesvol jaar. De belangstelling voor de Workshops, Specials en Lessencycli was groot en bleef constant. Behalve lessen organiseerden we goed bezochte rondleidingen in Museum Belvédère (Morandi-tentoonstelling) en het Drents Museum (de schilderijen van Rosa Loy). De muziekbeschouwingen in het voorjaar en de kunstbeschouwingen in het najaar, beide van Eric Bos, trokken een wisselend aantal deelnemers, waarbij de waardering zonder uitzondering groot was.

Vrijwel het gehele lesaanbod trok een maximaal aantal deelnemers. Vooral de lessen en Specials Portretschilderen van Svetlana Tartakovska zaten doorgaans bomvol. Dat gold ook voor een nieuw initiatief, de Postacademische Masterclass van Svetlana. Vooral daar, maar ook over de hele linie konden we deelnemers uit het hele land verwelkomen, professionele kunstenaars die graag iets wilden bijleren.
De Alla prima schilderlessen van Anna Maria Vargiu, zij richt zich vooral op kleur en op tekenen, werden tot onze verrassing vanaf het begin heel goed bezocht. Terwijl het aantal deelnemers bij de tekenlessen wat achterbleef, misschien omdat tekenen per definitie minder in trek is dan bijvoorbeeld Portretschilderen. Maar omdat we tekenen als een onmisbare techniek en basis voor het echte schilderen zien gaat Anna Maria de lessen in plaats van op de woensdagavond vanaf maart 2019 op dinsdagmiddag geven. Wij blijven in elk geval het tekenen promoten via ons aanbod!

De meer Academisch gerichte Specials, een combinatie van Tekenen en Schilderen, van Ulrich Suberg konden afgelopen jaar opnieuw op grote belangstelling rekenen. We zijn dan ook heel blij dat Ulrich in januari opnieuw een Special Academisch Portret geeft. In de zomer van 2019 richt hij zich speciaal op Modelschilderen, een mooie kans om dat aspect van de kunstpraktijk fors te verbeteren.
In verband met het Rembrandtjaar 2019 hebben we exclusieve lessen ‘Stofuitdrukking Schilderen’ in ons aanbod opgenomen. Daarvoor bouwt Svetlana een mooie opstelling met een model, kleding en voorwerpen. Wij hebben de Amerikaanse kunstenaar Karla Miranda uitgenodigd om een Special over Stofuitdrukking te geven op het gebied van glanzende voorwerpen (glas, edelmetaal etc).

Anna Maria breidt haar succesvolle Special ‘De zon van Sorolla’ uit met twee modellen in de buitenlucht (afhankelijk van het weer) of binnen (bij regen en zonloze dagen).
Een groot succes bleken de lessencycli van Liesbeth Honders te zijn. Kennelijk werkt de formule ‘lezing Eric Bos plus vier middagen schilderen’ naar de werkwijze van een beroemde kunstenaar uit de kunstgeschiedenis enthousiasmerend.

We zijn ook heel blij dat we kunstenaars uit het topsegment weten te verleiden om les bij ons te geven. Eind maart 2019 geeft Helen Verhoeven een vierdaagse Masterclass op een door de Wackersacademie aangeboden locatie in Amsterdam. Dat wordt een Masterclass van praktijklessen, het bezoeken van haar tentoonstelling in de Amsterdamse Hermitage en een Lezing van Helen Verhoeven over haar werk. De Masterclass zit al geruime tijd vol, daarbij hanteren we een wachtlijst.

We verheugen ons op het nieuwe jaar en hopen iedereen te kunnen blijven verrassen met een mooi aanbod.

Last but not least… Als je het afgelopen jaar les gevolgd hebt bij Onderneming Op Kunstgebied en blij was met de lessen, zouden we het heel erg op prijs stellen als je ons dat wil laten weten, door middel van een korte review op Facebook. Alvast heel erg bedankt.

Je kunt Onderneming Op Kunstgebied hier sterren geven en er iets bij schrijven over jouw ervaring:

https://www.facebook.com/pg/ondernemingopkunstgebied/reviews/

Vergeet niet de les te noemen die je gevolgd hebt en wat het jou heeft opgeleverd.
Alvast heel erg bedankt!

You may also like