Workshop en plein-air schilderen

IMG_6107 (2)
Drentse Aa, olie op paneel met paletmes, Liesbeth Honders

Er is eigenlijk niets heerlijkers dan in de zomer naar buiten trekken en je met ezel en verfspullen op een mooie plek installeren. Je pakt je kader, kiest een boeiend stukje landschap uit en voilà, je gaat aan de slag!  Je kunt een opzet maken in olieverf, maar als je liever een aquarel wilt maken, kan dat ook. Onder leiding van Liesbeth Honders kun je in deze workshop en plein-air schilderen je creatieve mogelijkheden en artistieke kracht ontplooien. De kunst van het en plein air schilderen is dat we proberen de kleuren en vormen van de natuur te ‘vangen’ en over te brengen op ons palet, op het papier of het linnen.
Om daar een oog voor te ontwikkelen en het zomergevoel in de vingers te krijgen, is het goed om eerst te leren kijken. Het leren kijken naar de natuur is een kwestie van ontdekken en doen. Al tekenend en schilderend veroveren we de vaardigheden om naar de waarneming te werken.
De rol van het licht is bij het en plein-air schilderen cruciaal. Maar hoe schilderen of tekenen we licht?
We trekken dus naar buiten, we kijken naar voorbeelden van de meesters, we vertalen onze ervaring met de vrolijke zomer.

Deze workshop en plein-air schilderen heeft op een leuke, educatieve manier tot doel de vaak verborgen kanten in onszelf de ruimte te geven en via creatieve energie ons inzicht in kunst en natuur te verdiepen. Een ontdekkingsreis in de natuur, de kunst en onszelf.

De workshop wordt op dinsdag 18, 25 juni, 2, 9 en 16 juli 2019 gehouden van 11.00 – 15.30 uur
Prijs € 325,00 inclusief materiaal, koffie en thee. Zelf lunchpakketje meenemen.

Bedrijventerrein Eemspoort, Onderneming Op Kunstgebied
Skagerrak 22-1, 9723 JR Groningen

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Workshop en plein-air schilderen door Liesbeth Honders te beginnen op dinsdag 18 juni 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie