Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven

Helen Verhoeven in haar atelier
Helen Verhoeven in haar atelier

Kunstenaar Helen Verhoeven (Leiden, 1974) zou van 13 t/m 16 november 2018 een exclusieve Masterclass schilderen geven bij OOK. Maar deze is uitgesteld naar maart 2019 en zal dan niet plaatshebben in Maastricht maar in Amsterdam. Zelf woont ze in Berlijn.

We zijn bijzonder blij dat we deze Masterclass van een Nederlands toptalent toch kunnen aanbieden. Helen Verhoeven is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar als kunstenaar is ze van een internationaal niveau. In 2010 kreeg ze de prestigieuze Wolvecamp Award. In juli van dit jaar ontving ze de ABN Amro Kunstprijs. Dat levert in 2019 een overzichtsexpositie van haar werk in de Amsterdamse Hermitage op. Dat is ook de reden dat Helen aangaf de Masterclass in Amsterdam te willen doen, zodat het ook deze keer weer gekoppeld is aan een expositie van haar.

Tot en met 10 december is nog in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de tentoonstelling ‘O God’ te zien, waar je een goede indruk krijgt  van wat haar thema’s en werkwijze zijn. De samenwerking met het museum duurde twee jaar, waarin Helen Verhoeven zich verdiepte in de middeleeuwse kunst in museumdepot. Wat ze daar zag inspireerde haar tot het vervaardigen van een aantal wandgrote voorstellingen in haar bekende, eigentijds figuratieve stijl met een heel eigen kleurenpalet. Bij het maken van een schilderij, begint ze, net zoals Marlene Dumas dat doet, met het verzamelen van beeldmateriaal en ensceneert daaruit een nieuw beeld. Dat beeld is de basis van het te maken schilderij.

Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven bij OOK
Helen Verhoeven

Haar thema’s zijn vrouw, moederschap en weerkerende onderwerpen in de geschiedenis en kunstgeschiedenis als het gaat om geweld en seksualiteit. In haar Masterclass leert ze ons de ogen te openen voor een andere manier van werken. Dat leidt ook tot andere uitkomsten. Haar vierdaagse workshop belooft in ieder geval een spannende kennismaking met haar manier van werken en op een verrijkende manier anders bezig zijn met beeld.

Programma, Kosten en Locatie 
wordt nader bekend gemaakt

 

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Masterclass van Helen Verhoeven

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie