Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven in Maastricht

Helen Verhoeven in haar atelier
Helen Verhoeven in haar atelier

Kunstenaar Helen Verhoeven (Leiden, 1974) geeft van 13 t/m 16 november 2018 een exclusieve Masterclass schilderen bij OOK. In verband met haar tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, zal de workshop in de Limburgse hoofdstad plaatshebben. Zelf woont ze in Berlijn.

We zijn bijzonder blij deze Masterclass van een Nederlands toptalent te kunnen aanbieden. Helen Verhoeven is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar als kunstenaar is ze van een internationaal niveau. In 2010 kreeg ze de prestigieuze Wolvecamp Award. In juli van dit jaar ontving ze de ABN Amro Kunstprijs. Dat levert in 2019 een overzichtsexpositie van haar werk in de Amsterdamse Hermitage op.

De tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum is een duidelijk voorbeeld van wat haar thema’s en werkwijze zijn. De samenwerking met het museum duurde twee jaar, waarin Helen Verhoeven zich verdiepte in de middeleeuwse kunst in museumdepot. Wat ze daar zag inspireerde haar tot het vervaardigen van een aantal wandgrote voorstellingen in haar bekende, eigentijds figuratieve stijl met een heel eigen kleurenpalet. Bij het maken van een schilderij, begint ze, net zoals Marlene Dumas dat doet, met het verzamelen van beeldmateriaal en ensceneert daaruit een nieuw beeld. Dat beeld is de basis van het te maken schilderij.

Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven bij OOK
Helen Verhoeven

Haar thema’s zijn vrouw, moederschap en weerkerende onderwerpen in de geschiedenis en kunstgeschiedenis als het gaat om geweld en seksualiteit. In haar workshop leert ze ons de ogen te openen voor een andere manier van werken. Dat leidt ook tot andere uitkomsten. Haar vierdaagse workshop belooft in ieder geval een spannende kennismaking met haar manier van werken en op een verrijkende manier anders bezig zijn met beeld.

Programma en kosten
Dinsdag 13 november 11.00 uur kennismaking met Helen Verhoeven
’s middags rondleiding in het  Bonnefanten Museum.
Woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 november
Dagelijks van 10.00 – 12.30 uur schilderen
Tussen de middag van 12.30 – 13.30 uur lekkere lunch
vervolgens van 13.30 – 16.00 uur verder schilderen.
Kosten, inclusief materiaal en een goed verzorgde, lekkere lunch € 556,00

Locatie 
De Masterclass wordt gegeven in de Expo-ruimte LAB gebouw Maastricht.
Voor meer informatie kijk op Het Radium

Er is plaats voor maximaal tien deelnemers. Advies: niet te lang wachten met aanmelden.

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Masterclass van Helen Verhoeven van 13 t/m 16 november

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie