Meerdaagse Special Een betoverend stilleven of interieur schilderen

Simeon Nijenhuis geeft les bij OOK
Simeon Nijenhuis Interieur

Schilder een betoverend stilleven of interieur21 t/m 25 juni 2021
Kunstenaar Simeon Nijenhuis hebben wij uitgenodigd om een Special ‘Stilleven of interieur schilderen’ te geven. De zes wekelijkse lessen hebben in het najaar 2020 (onder voorbehoud in verband met het Coronavirus) plaats en de Special is van maandag 21 t/m vrijdag 25 juni 2021.
Stillevens en interieurs zijn zijn specialiteit. Hij werkt met een losse, impressionistische toets wat zijn werk een grote levendigheid geeft. Het versterkt op een heel eigen manier de kleur, zodat vaak een zinderend en betoverend tafereel ontstaat, in een stijl die direct herkenbaar is. Zelf noemt hij het een ‘transformeren van de werkelijkheid’, hij schildert naar de waarneming, maar uit zijn handen komt iets dat mooier en spannender is dan wat je ziet. Een buitenkansje om les te krijgen van deze ervaren schilder die zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen deed en het bijzonder leuk vindt om zijn kennis en ervaring aan anderen over te dragen. Hoe je van een ‘gewoon’ stilleven of interieur iets persoonlijks en bijzonders maakt.

Over het werk van Simeon Nijenhuis (1969) schreef Galerie Wildevuur:

‘Levendige impressionistische stillevens en interieur schilderijen met een tastbare sfeer. Een schilder die het Noordelijk realisme eer aandoet met zijn heerlijke ruige, beweeglijke en kleurrijke verftoets.’

Stilleven Simeon Nijenhuis
Simeon Nijenhuis Regoutschaal met fruit

Het programma
Dag 1 – kennismaken, aandragen ideeën voor schilderijen, aanpak bespreken en onderwerp en materiaal verzamelen. Voorbereiden schilderij of zelfs meerdere schilderijen. Simeon zal zijn eigen palet meenemen en uitleggen.
Lesdagen 2 tot en met 4 – Schilderen en onderling bespreken voortgang. Simeon gaat zelf ook schilderen en neemt voorwerpen mee om te schilderen maar je kunt altijd zelf iets meenemen.
Dag 5 Laatste lesdag met werkbespreking – Simeon zal naar aanleiding van het gemaakte werk voorbeelden uit de kunstgeschiedenis aandragen die inspirerend kunnen zijn. Hij zegt: ‘We beginnen vanuit een zekere basiskennis, en gedurende het schilderen leer je herkennen wat waardevol is in een schilderij. Dus blijf open tijdens het schilderproces omdat de mooiste dingen soms zomaar ontstaan zonder dat je het zo bedoeld had. In mijn eigen werk streef ik altijd een bepaalde levendigheid na die in mijn optiek boeiender is dan bestudeerde virtuositeit.’

Lestijden en kosten
Er wordt alle dagen gewerkt van 10.00 – 12.30 uur
Lunchpauze van 12.30 – 13.30 uur
Verder werken van 13.30 – 16.00 uur
Voor deze Special van vijf dagen schilderen betaal je € 575,-
De prijs is inclusief schildersmateriaal, thee en koffie én fruit en soep. We serveren zolang de anderhalvemeter regel nog geldt geen lunch zoals jullie dat van ons gewend zijn. Neem je eigen lunchpakketje mee, dan zorgen wij voor een lekkere kop soep.

Locatie 
De Special van Simeon heeft plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar de lessen van Svetlana ook plaatshebben.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de vijfdaagse Special van Simeon Nijenhuis

van 21 t/m 25 juni 2021

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.