Sargent’s virtuoze streken

John Singer Sargent ‘Carolus Duran’ (1879)

Van maandag 15 t/m woensdag 17 oktober geeft Anna Maria Vargiu een driedaagse Special ‘Sargent’s virtuoze streken’. De werkwijze van onze docent Anna Maria Vargiu lijkt sterk op die van John Singer Sargent (1856-1925): de Amerikaanse kunstenaar leerde bij Carolus Duran in Parijs de Alla prima techniek, waarbij geen onderschildering werd gemaakt, maar het schilderij werd opgebouwd vanuit grote vlakken die met brede kwasten en veel verf werden aangebracht. Want, “The thicker you paint, the more color flows” aldus Sargent. Enkel bij het invullen van de achtergrond werd de verf licht verdund en in het doek gepoetst, waarna de kunstenaar met pure olieverf verder schilderde.
Tijdens deze special zal aan één stand worden gewerkt, waarbij de voorstelling is geïnspireerd op één van Sargent’s portretten.

  

Programma
Dagelijks schilderen van 10.00 – 12.30 uur
Goed verzorgde lunch 12.30 – 13.30 uur
Verder met schilderen 13.30 – 16.00 uur

Kosten en locatie
Voor deze driedaagse Special Alla prima schilderen betaal je € 295,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkere lunch.
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar ook de lessen van Svetlana Tartakovska worden gegeven.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor

de Special Sargent's virtuoze streken van 15 t/m 17 oktober 2018

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie