Schilderen als Bonnard

Pierre Bonnard
Pierre Bonnard

Dit moet je niet missen! Een lezing én vervolgens vier middagen heerlijk schilderen op de manier zoals de Franse schilder Pierre Bonnard (1867-1947) dat deed. Wat zijn schilderijen kenmerkt is de grote rol die kleur er in speelt en de afwezigheid van diepte-illusie. Hij volgde daarin het modernisme van de kunstenaarsgroep Les Nabis (Paul Gauguin, Emile Bernard en Paul Serusier). Bonnard ontwikkelde daarin een heel persoonlijke manier van schilderen die buitengewoon de moeite waard is om te leren kennen. Liesbeth Honders neemt de deelnemers aan deze Special, net zoals in de recent succesvolle Workshop ‘Schilderen à la Morandi’, mee op een ontdekkingstocht naar een andere en heel levendige manier van schilderen die veel schilders na hem en ook in deze tijd heeft geïnspireerd. De nadruk zal op het interieur liggen.
De Workshop is getiteld ‘Schilderen als Bonnard’ en bevat een buitengewoon informatieve lezing van Eric Bos over Pierre Bonnard en zijn manier van werken, gevolgd door vier middagen enerverende praktijklessen van Liesbeth Honders
De Workshop begint op dinsdagmiddag 11 september, alleen de eerste les om 14.00 uur in verband met de lezing van anderhalf uur, de andere middagen beginnen we om 13.00 uur.

Programma
Dinsdag 11 september 14.00-15.30 uur – Lezing ‘ Pierre Bonnard en zijn manier werken’ door Eric Bos.
Dinsdag 18, 25 september, 2 en 9 oktober 2018 praktijklessen door Liesbeth Honders van 13.00-15.30 uur
18 september – het maken van compositieschetsen
25 september – het maken van de onderschildering in olieverf
2 en 9 oktober – het toepassen en uitwerken van de kleuren en eindwerkbespreking

Locatie 
De lezing en de lessen hebben plaats op het bedrijventerrein Eemspoort
Onderneming Op Kunstgebied
Skagerrak 22-1
9723 JR Groningen

Kosten
Voor dit programma van een lezing (1,5 uur) en vier praktijklessen van 2, 5 uur betaal je € 195,00. Inclusief koffie/thee en materiaal. Maximaal 8 deelnemers.

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan Schilderen als Bonnard door Liesbeth Honders te beginnen op dinsdag 11 september

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie