Schilderen als Helene Schjerfbeck – Driedaagse Special

driedaagse Special schilderen als Helene Schjerfbeck bij OOK

Helene Schjerfbeck
De Finse schilder Helene Schjerfbeck (1862 – 1946) was in haar geboorteland heel geliefd, maar was bij ons onbekend. Pas door haar tentoonstelling in 2007 in het Haags Gemeentemuseum met haar prachtige werk, kunnen we er alleen maar van dromen om ooit op zo’n mooie manier te schilderen. Ogenschijnlijk zo eenvoudig en losjes zien haar stillevens, portretten, zelfportretten en mensfiguren er uit. Hoe deed ze dat?

Driedaagse Special 
Om wat dichter bij haar manier van werken te komen en iets te begrijpen van haar techniek, bieden wij een Special Schilderen als Helene Schjerfbeck aan van maandag 14 t/m woensdag 16 oktober 2019. Eric Bos begint de Special met een lezing over Helene Schjerfbeck, haar bijzondere leven, wat ze in Parijs en in Engeland leerde. Liesbeth Honders maakt je vervolgens vertrouwd met de schilderwijze van Helene Schjerfbeck. Je begint met een opbouw à la Helene Schjerfbeck en voltooit op de laatste dag je eigen Schjerfbeck-schilderij. Natuurlijk worden we in drie dagen geen echte Helene Schjerfbeck, maar we hebben dan wel intensief kennis gemaakt met haar prachtige manier van schilderen en ontdekken opnieuw dat er heel veel manieren zijn om een geslaagd schilderij te maken.  

driedaagse special Schilderen als Helene Schjerfbeck bij OOKProgramma Schilderen als Helene Schjerfbeck
maandag 14 t/m woensdag 16 oktober
Maandag 11.00 uur – Welkom met koffie/thee 11.30 uur – Lezing van Eric Bos ‘Helene Schjerfbeck’
12.30 – 13.30 uur Lekkere lunch
13.30 – 16.00 uur We beginnen met tekenoefeningen, een eerste aanzet om te leren abstraheren en vervolgens worden compositieschetsen gemaakt van het stilleven.
Dinsdag 10.00 – 12.30 uur Het prepareren van een de ondergrond (schilderslinnen) en het overzetten van de schets. Uitleg over het te gebruiken palet.
12.30 – 13.30 uur Lekkere lunch
13.30 – 16.00 uur Er wordt een begin gemaakt met de opzet van het schilderij, we werken met acrylverf én olieverf op doek.
Woensdag 10.00 – 12.30 uur Verder met schilderen
12.30 – 13.30 uur Lekkere lunch
13.30 – 16.00 uur Het schilderij wordt afgemaakt en we sluiten af met een kleine werkbespreking waar Eric Bos ook bij aanwezig is.

Locatie en kosten
De Special wordt gegeven aan het Skagerrak 22-1 in Groningen. Maximaal 6 deelnemers. Kosten inclusief materiaal, koffie/thee en een lekkere lunch € 325 euro.

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de driedaagse Special Schilderen als Helene Schjerfbeck van 14 t/m 16 oktober 2019

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.