Schilderen als Helene Schjerfbeck

Schilderen als Helene Schjerfbeck bij OOK
Helene Schjerfbeck, Stilleven met bloemen

Helene Schjerfbeck
De Finse schilder Helene Schjerfbeck (1862 – 1946) was in haar geboorteland heel geliefd, maar was bij ons onbekend. Pas door haar tentoonstelling in 2007 in het Haags Gemeentemuseum met haar prachtige werk, kunnen we er alleen maar van dromen om ooit op zo’n mooie manier te schilderen. Ogenschijnlijk zo eenvoudig en losjes zien haar stillevens, portretten, zelfportretten en mensfiguren er uit. Hoe deed ze dat? Om wat dichter bij haar manier van werken te komen en iets te begrijpen van haar techniek, bieden wij een Special Schilderen als Helene Schjerfbeck aan. Eric Bos begint de Special met een lezing over Helene Schjerfbeck, haar bijzondere leven, wat ze in Parijs en in Engeland leerde. Liesbeth Honders maakt je vervolgens in vier lessen vertrouwd met de schilderwijze van Helene Schjerfbeck. Je begint met een opbouw à la Helene Schjerfbeck en voltooit in de laatste les je eigen Schjerfbeck-schilderij. Natuurlijk worden we in vier lessen geen echte Helene Schjerfbeck, maar we hebben dan wel intensief kennis gemaakt met haar prachtige manier van schilderen en ontdekken opnieuw dat er heel veel manieren zijn om een geslaagd schilderij te maken.

Schilderen als Helene Schjerfbeck bij OOK

Programma
Dinsdag 9 april 13.00 – 14.30 uur Lezing ‘Helene Schjerfbeck’ door Eric Bos.
Dinsdag 16, 23 april, 7 en 14 mei praktijklessen door Liesbeth Honders van 13.00 – 15.30 uur
16 april – het maken van compositieschetsen
23 april, 7 en 14 mei  – het omzetten van de schetsen in acryl- en of olieverf en het toepassen en uitwerken van de kleuren. Als afsluiting is er op de laatste les een eindwerkbespreking.

Wegens grote belangstelling is er een tweede mogelijkheid om deel te nemen, te beginnen op donderdag 11 april,  verder op 18, 25 april, 9 en 16 mei 2019 (programma is hetzelfde als hierboven vermeld).

Kosten
Voor dit programma van een lezing (1,5 uur) en vier praktijklessen van elk 2, 5 uur betaal je € 195,00. Inclusief koffie/thee en materiaal. Maximaal 6 deelnemers.

Locatie 
De lezing en de lessen hebben plaats op het fraai gelegen bedrijventerrein Eemspoort, Onderneming Op Kunstgebied, Skagerrak 22-1 in Groningen.

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor Schilderen als Helene Schjerfbeck door Liesbeth Honders te beginnen op donderdag 11 april 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie