Special Academisch Portret en Model – Ulrich Suberg

Academisch modeltekenen door Ulrich Suberg     Special Academisch Portret - Ulrich Suberg

Na de succesvolle Special Academisch Portret en Model begin augustus jongstleden organiseren wij opnieuw een vierdaagse Special op academisch niveau onder leiding van de gerenommeerde Duitse kunstenaar Ulrich Suberg. Van woensdag 2 t/m zaterdag 5 januari 2019 ’s Morgens naaktmodel en anatomie tekenen op academisch niveau en s’middags Portretschilderen.

De Special begint elke ochtend met het academisch tekenen van een naaktmodel. Je krijgt daarbij diepgaand en fundamenteel les in anatomie. Na een goed verzorgde lunch wordt er ’s middags portret geschilderd met een lange pose van 3 uur.

woensdag 2 t/m zaterdag 5 januari 2019 
Programma:
10.00 – 12.30 uur Modeltekenen, anatomie en perspectief, focus op proportie, vergelijkend meten en de expressie van de lijn. En verder focus op het onderscheid in toon, halftonen, licht donker en contrast.
12.30 – 13.00 uur een lekkere lunch
13.00 – 16.00 uur Academisch portretschilderen, uitsluitend lange poseersessies, zodat je door constante observatie en optimalisatie het model in al zijn facetten kunt bestuderen en vastleggen in olieverf.

Ulrich Suberg zelfportret
Als toelichting op zijn workshop zegt Ulrich Suberg: ‘Ik leg de nadruk op klassiek modeltekenen en portretschilderen als het belangrijkste aspect van de technische vaardigheden in de kunst. Ik studeerde twee jaar aan de Klassieke Academie in Groningen en stapte vervolgens over naar de academie in Florence waar ik een vierjarige schilderstudie volgde. Nu ik in juli en augustus in Groningen ben, wil ik graag via workshops mijn kennis en ervaring beschikbaar stellen aan anderen.’

Voor deze unieke workshop betaal je € 470,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkere lunch. OOK adviseert om niet te lang met aanmelden te wachten. Vol is vol.

Lesruimte Middelhorsterweg 57 HarenLocatie
De lessen zullen plaats hebben in onze tweede lesruimte in Haren, daar is plaats voor maximaal 12 mensen.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Special Academische Portret en Model van Ulrich Suberg van 2 t/m 5 januari 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie