Special Alla prima schilderen

een mooi voorbeeld van Alla prima schilderen van Anna Maria

In februari op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 februari 2018 geeft Anna Maria Vargiu een driedaagse Special Alla prima schilderen. Ze begint haar les met uitleg van het begrip ‘alla prima’ aan de hand van voorbeelden uit de schilderkunst, waarna ze ook haar eigen werkwijze uitlegt.
Vervolgens behandelt ze de theorie achter het maken van compositieschetsen, waarbij ze zich richt op de functie van vormspanning, toon, kleur en het belang van contrasten.
Aan de hand van een demo laat ze zien op welke manier een stilleven of portret kan worden opgezet. Anna Maria doet dat vaak vanuit de vlek, meteen op kleur, en werk naar de focus toe.
Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag, waarbij Anna Maria elke deelnemer persoonlijk begeleid: eerst is er tijd voor het maken van compositieschetsen en het aanmaken van het palet, dan werken we van een grove opzet in kleur naar verscherping en verfijning toe. Tenslotte wordt het gemaakte werk nabesproken.

Programma
Dagelijks van 10.00 – 12.30 uur
Goed verzorgde lunch 12.30 – 13.30 uur
Verder met schilderen 13.30 – 16.00 uur

Kosten en locatie
Voor deze driedaagse Special Alla prima schilderen betaal je € 295,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkere lunch.
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de nieuwe lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar ook de lessen van Svetlana Tartakovska worden gegeven.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor

de Special Alla prima schilderen van 14 t/m 16 februari 2018

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie