Academisch Modelschilderen

Academisch Modelschilderen door Ulrich Suberg bij OOK     Academisch Modelschilderen door Ulrich Suberg bij OOK

Modelschilderen – De eerste Special Academisch Modelschilderen in 2021 onder leiding van de gerenommeerde Duitse kunstenaar Ulrich Suberg zal plaatshebben van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2021, de tweede mogelijkheid om deel te nemen is van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober 2021. ‘s Morgens naaktmodel en anatomie tekenen op academisch niveau en ’s middags Modelschilderen.

Academisch Modelschilderen bij OOK door Ulrich SubergDe Special begint elke ochtend met het academisch tekenen van een naaktmodel. Je krijgt daarbij diepgaand en fundamenteel les in anatomie. Na de lunch wordt er ’s middags model geschilderd met een lange pose van 3 uur.

 
Programma:
10.00 – 12.00 uur Modeltekenen, anatomie en perspectief, focus op proportie, vergelijkend meten en de expressie van de lijn. En verder focus op het onderscheid in toon, halftonen, licht donker en contrast.
12.00 – 13.00 uur Lunchpauze
13.00 – 16.00 uur Academisch modelschilderen, uitsluitend lange poseersessies, zodat je door constante observatie en optimalisatie het model in al zijn facetten kunt bestuderen en vastleggen in olieverf.

Een deelnemer aan de Special Modelschilderen in augustus jl. vertelde enthousiast dat ze erg blij was om deze te volgen: “Ik heb eindelijk geleerd hoe ik moet meten, hoe dat precies werkt kan ik nu toepassen. Dat je rekening houdt met de loodlijn en met ritme en herhaling van lijnen en vormen zie ik nu veel beter!”

Als toelichting op zijn Special Modelschilderen zegt Ulrich Suberg: ‘Ik leg de nadruk op klassiek modeltekenen als het belangrijkste aspect van de technische vaardigheden in de kunst. Ik studeerde twee jaar aan de Klassieke Academie in Groningen en stapte vervolgens over naar de academie in Florence waar ik een vierjarige schilderstudie volgde. Nu ik in augustus in Groningen ben, wil ik graag via workshops mijn kennis en ervaring beschikbaar stellen aan anderen.’

Voor deze unieke Special betaal je € 575,00 inclusief materiaal, koffie/thee, fruit en soep. We serveren zolang de anderhalve meter regel nog geldt geen lunch zoals jullie dat van ons gewend zijn. Neem je eigen lunchpakketje mee, dan zorgen wij voor een lekkere kop soep.

Locatie
De lessen zullen plaats hebben in onze tweede lesruimte in Haren
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Special Academische Modelschilderen van Ulrich Suberg van 23 t/m 27 augustus 2021

Ik meld me aan voor de Special Academische Modelschilderen van Ulrich Suberg van 18 t/m 22 oktober 2021

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.