Svetlana Tartakovska

Svetlana Tartakovska
Svetlana Tartakovska (foto: Harm Bellinga)

Svetlana Tartakovksa deed haar opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen en de Florence Academy en behoort tot de top van jonge Nederlandse kunstenaars op het gebied van de klassieke figuratie. Haar werk is te zien op kunstbeurzen, musea en gerenommeerde galerieën. In 2014 was zij winnaar van het tv-programma ‘Sterren op het doek’ met een portret van mediatycoon Joop van den Ende

Schilderles van Svetlana Tartakovska
Bij Onderneming op Kunstgebied geeft het jonge, van oorsprong oost-Europese talent Svetlana Tartakovska lessen in Portretschilderen. Dat doet zij in een cyclus van zes lessen, en in het voorjaar van 2019 in een cyclus van acht lessen.
De succesvolle methode die Svetlana hanteert is even ambachtelijk als leerzaam en van een hoog niveau. Er wordt in elke cyclus naar een bevredigend eindresultaat toegewerkt dat uitzicht biedt op een vervolg waarbij het geleerde kan worden verfijnd en geperfectioneerd. Zij werkt uitsluitend met olieverf om een zo mooi en krachtig mogelijk resultaat te bereiken. Haar leerlingen profiteren van haar grote ervaring met ambachtelijk schilderen, met name op het gebied van mensfiguren en portret en van de naam die zij in ons land heeft opgebouwd.

Zelf zegt ze over haar lessen: ‘Op mijn allereerste kunstschool in Oekraïne heb ik geleerd hoe belangrijk het is om het ambacht van het schilderen te beheersen. Techniek is één van belangrijkste aspecten waarmee je prachtige kunst kunt creëren. In mijn lessen probeer ik op een zo eenvoudig mogelijke manier over te brengen hoe je moet kijken, de vorm moet opzetten, de tonen van elkaar kunt onderscheiden, het palet moet mengen en met kleur kunt omgaan en waarop je moet letten om je kunst levendig te maken.’

Special of Postacademische Masterclass
Kom je van ver en zou je de lessen van Svetlana Tartakovska aaneengesloten willen volgen? In 2020 in de meivakantie geeft Svetlana een Special Portretschilderen, en in de zomerperiode geeft ze een Postacademische Masterclass en de Special Portretschilderen, figuur en stofuitdrukking inéén.

Locatie
De lessen van Svetlana hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren