Carolien van Olphen

Carolien van Olphen docent bij OOKCarolien van Olphen
Carolien van Olphen, geboren in 1971 in Rotterdam en alweer meer dan tien jaar wonende en werkende in Groningen, deed haar opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen en was één van de beste leerlingen van Svetlana Tartakovska. Passie voor kleur, zo omschrijft kunstenaar Carolien van Olphen haar drive om te schilderen.

Lesgeven bij OOK
Bij Onderneming Op Kunstgebied geeft ze wekelijks les in Kleurrijk Portret en onder andere meerdaagse Specials, zoals een Special Kleurrijk Portret, een Special Kleurrijk Model én een Masterclass Kinderportret. Ze heeft zich na haar ambachtelijke academie-opleiding en vooral als leerling van onze docent Svetlana Tartakovska, ontwikkeld tot een vaardige schilder. Ze legt niet alleen de nadruk op kleur, maar beheerst ook het op technisch hoog niveau schilderen van stoffen, patronen, de menselijke huid en handen. Daarnaast heeft ze inmiddels veel ervaring opgebouwd als docent.

Sterren op het doek 
Zij werd in 2019, evenals Svetlana Tartakovska jaren geleden, uitgenodigd deel te nemen aan het televisieprogramma ‘Sterren op het doek’.
Carolien schildert graag kinderen, geïnspireerd als ze wordt door haar eigen vier kinderen. Haar taak als moeder weet ze uitstekend te combineren met het schilderen. Daardoor schildert ze graag kleurige, feestelijk aandoende kinderportretten. Spannend in veel van haar werk is dat ze een weerkerend onderwerp als jonge mensen en vrolijke stoffendessins weet te combineren met een meer psychologische diepgang door een tegelijkertijd stemmig, gedempt toepassen van kleur- en toonwaarden

Special of Masterclass
Kom je van ver en zou je de lessen van Carolien aaneengesloten willen volgen? Carolien geeft een Special Kleurrijk Portret, een Special Kleurrijk Model én een Masterclass Kinderportret. Meld je aan voor de Nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van ons nieuwe aanbod.

Locatie
De lessen van Carolien hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren