Het tekenen van een Portret

het tekenen van een portret, Carolien van Olphen
Schets van Carolien van Olphen

Tekenen van een portret
Vanuit het belangrijke en nog steeds geldende klassieke principe ‘tekenen gaat aan het schilderen vooraf’, biedt onze docent Carolien van Olphen een 6-delige lessencyclus Portrettekenen aan. In eenvoudige en duidelijke stappen laat ze je kennis maken met compositie, toon, vorm, focus, eenheid en detail. Dat zijn de elementen waaruit elke goede tekening bestaat, van een Rembrandt tot een Picasso. Carolien geeft les in portret, zelf zegt ze over het maken van portretschetsen: ‘Het is een mooie manier om het model te leren kennen en een goede voorbereiding als je het model ook wilt gaan schilderen’. Je leert portrettekeningen maken als een op zichzelf staand resultaat, of ter voorbereiding op het schilderen van een portret.

het tekenen van een portret, Carolien van Olphen

In haar lessen Tekenen van een portret werkt Carolien met een model en leer je werken zowel met potlood als met houtskool.

Carolien van Olphen is een ervaren portretschilder en docent. Ze wil graag haar kennis doorgeven via het geven van een cyclus portrettekenen. Deze tekenlessen zijn overigens ook een uitstekende voorbereiding op Kleurrijk Portret, de schilderlessen die Carolien geeft op vrijdagmiddag.

Kosten en lestijden
Voor 6 lessen van 13.00 – 15.30 uur (2,5 uur) betaal je € 280,00.
Dit is inclusief materiaal, thee en koffie.
Data:
Maandag 28 februari, 7, 14, 21, 28 maart, en 4 april 2022

Locatie
De lessen van Carolien hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar ook de lessen van Svetlana  plaatshebben.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden Tekenen van een portret

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de lessen Tekenen van een portret van Carolien van Olphen

te beginnen op maandag 28 februari 2022 van 13.00 - 15.30 uur

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.