Kunstbeschouwing

Hendrik Voogd: Italiaans landschap met parasoldennen. (1807). Kunstbeschouwing: 'Het magische landschap'
Hendrik Voogd: Italiaans landschap met parasoldennen. (1807). Kunstbeschouwing: ‘Het magische landschap’

Het programma Kunstbeschouwing najaar 2018/voorjaar 2019 begint op woensdagavond 3 oktober. Ook dan neemt Eric Bos u mee langs onderwerpen uit de geschiedenis van de schilderkunst en de beeldhouwkunst, afgesloten met een cyclus muziekbeschouwingen. Een gedetailleerd programma met precieze data vindt u hier.

In de eerste cyclus komen vrouwelijke kunstenaars aan bod, gevolgd door een tweede cyclus Kunst en kunstenaars met onder andere ‘Het magische landschap’, ‘De Leipziger Schule’, De Ploeg, ‘Het Pygmalion Syndroom’ en Vincent van Gogh in Auvers-sur-Oise’. In het voorjaar 2019 begint de derde cyclus Stromingen en Stijlperioden en daarna volgen vijf beschouwingen over muziek waaronder ‘Franz Liszt in Italië, Mozart in Parijs en een beschouwing over Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg.

In zijn beschouwingen laat Eric Bos u kennis maken met minder bekende feiten en gebeurtenissen in de kunstgeschiedenis. Zijn kunst- en muziekbeschouwingen zijn laagdrempelig en voor iedereen te volgen die denkt weinig of niets van kunst of klassieke muziek te weten. Leuk, origineel en leerzaam.

Eric Bos is kunstjournalist, beeldend kunstenaar, schrijver en docent. Hij geeft onder andere kunstcolleges aan de HOVO en schrijft boeken en artikelen over kunst, zoals over De Ploeg en columns in tijdschriften en kranten als Palet en de KunstKrant. In het Dagblad van het Noorden heeft hij al vele jaren een eigen kunstrubriek: Visualia.

Programma en Kosten
Klik hier het complete programma Kunstbeschouwing. Inschrijving kan per les, per serie en voor het hele seizoen. Vragen en nog veel meer worden beantwoord in een serie van 20 kunstbeschouwingen die ook in gedeeltes kunnen worden gevolgd. De cycli worden na elkaar gegeven. Ook losse colleges kunnen gevolgd worden. Een los college kost 17,50 euro, een cyclus kost 87,50 euro, een compleet seizoen 280,00 euro.

De cycli in seizoen najaar 2018 en voorjaar 2019 bestaan uit:
I Vrouwelijke kunstenaars
II Kunst en kunstenaars

III Stromingen en stijlperioden
IV Muziekbeschouwing (o.a. over Mozart, Franz Liszt, Stravinsky, Bartok en Arnold Schönberg)

Om aan de actualiteit tegemoet te komen en het programma gevarieerd te houden, kunnen onderwerpen binnen een cyclus gewijzigd worden.
De colleges worden gegeven bij Onderneming Op Kunstgebied en duren anderhalf uur. Bij minimaal 6 deelnemers gaan de colleges door op woensdagavond van 19.30-21.00 uur. Skagerrak 22/1 Groningen. Inloop vanaf 19.00 uur, koffie/thee gratis.

Aanmelden

Naam

Email (verplicht)

Telefoonnummer

Ik meld me aan voor de CYCLUS III 'Stromingen en perioden'te beginnen op woensdag 16 januari 2019
Ik meld me aan voor de CYCLUS IV 'Muziekbeschouwingen' te beginnen op woensdag 6 maart 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie