Hoe wij Covid-19 buiten de deur houden

Hoe wij Covid-19 buiten de deur houden

Wat wij doen om Covid-19 buiten de deur te houden:

Als er weer lesgegeven kan worden:
We houden ons aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM, zoals minder deelnemers, de anderhalve meter afstandsregel en het desinfecteren van je handen bij binnenkomst. 


– Liefst zo veel mogelijk spullen die je niet echt nodig hebt in je auto laten.
– Het lokaal wordt aangepast met een looproute: door de ene deur naar binnen, door de andere deur eruit, om verschillende stromen te voorkomen. 
– Bij binnenkomst graag je jas ophangen, sleutels en telefoon opruimen en daarna je handen desinfecteren      
– Er doen minder deelnemers mee dan normaal en de plekken staan aangegeven op anderhalve meter afstand verspringend. 

– We raden je aan om een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld als de docent een demonstratie geeft en je niet op anderhalve meter van elkaar kunt blijven…het is niet verplicht, maar het wordt wel zéér op prijs gesteld.
– Tijdens de les staat de ventilatie aan, er wordt via dit systeem lucht afgevoerd en frisse buitenlucht naar binnen geblazen. Bovendien kunnen bij mooi weer de deuren open. 
– Na elk bezoek aan het toilet je handen wassen en de looproute volgen, dus via de andere ingang weer naar binnen. 
– Na afloop van elke les wordt de ruimte goed geventileerd. We maken schoon met water en zeep en ontsmetten lichtknoppen, deurklinken, deurposten, kranen en het toilet.

– We vragen je medewerking ten aanzien van je eigen verantwoordelijkheid: je krijgt geen toegang tot de lessen als je klachten hebt die op Covid-19 wijzen (koorts, verkoudheids- en luchtwegklachten). Als je op de dag van je les niet 24 uur klachtenvrij bent, dan blijf je thuis.
– We vragen je gezond verstand te blijven gebruiken en zuinig te zijn op jezelf en op elkaar.  

Alles is aanwezig wat materiaal betreft, maar in verband met Covid-19 eventueel zelf meenemen:
– een eigen puntenslijper, twee eigen potloden ( 2B 2n 6B ) en als je het prettig vindt, je eigen penselen. Er staat onder elke tafeltje een emmer om je afval in te gooien zodat je minder vaak naar de afvalbak hoeft te lopen. 
– neem je eigen oude lappen/oude krant/huishoudrol mee om verfresten aan af te vegen en tijdens de les te gebruiken, en wat nog bruikbaar is graag weer mee naar huis nemen om de volgende keer te gebruiken. 
– Er zijn papieren handdoekjes en er hangen schone handdoeken (op 60 graden gewassen) die na elke les vervangen worden…
– Koffie of thee wordt geschonken in kartonnen bekertjes en staat klaar op het dressoir in de keuken (voorportaal), je kunt het beste om de beurt een kopje koffie of thee halen om elkaar niet in de weg te lopen, volgt de looproute en neemt het mee naar je eigen plaats.

Het meeste wijst zich al snel als vanzelf.