Workshop Portretfotografie

workshop Portretfotografie

De workshop Portretfotografie is bedoeld voor schilders die fotografie gebruiken als basis voor hun schilderijen en de kwaliteit ervan flink willen verhogen.

Fotograaf Harm Bellinga geeft een workshop Portretfotografie die inspeelt op de behoefte van elke kunstenaar: ‘In gesprekken die ik voer met kunstenaars hoor ik regelmatig de wens om wat meer kennis te vergaren over fotografie. Tekortkomingen in de foto’s leiden vaak tot frustraties en hebben een remmende invloed op de kwaliteit van het uiteindelijke kunstwerk’. Als je fotografie op deze wijze toepast én als je de wens hebt meer kennis te vergaren over fotografie, dan is deze workshop iets voor jou!

In de workshop zoals Harm Bellinga die voor ogen heeft, wil hij kunstenaars niet opleiden tot volleerde fotografen, maar tot halve fotografen met juist voldoende kennis van fotografie die nodig is voor het verrijken van hun vak of serieuze hobby. Tijdens de workshop Portretfotografie biedt Harm ruimte aan de individuele manier van werken en wensen van de deelnemers. Het toepassen en het fotografische kennisniveau zal immers sterk verschillen tussen de diverse deelnemers. Hij acht het noodzakelijk (en vind het ook erg leuk) daarop in te spelen. Ook de apparatuur van de deelnemers zal verschillen, van digitale camera’s, I-pad tot smartphone.

Een mooie reactie van een deelnemer die meegedaan heeft aan de workshop:

”Ik kom nog even terug op je meer dan fantastische workshop. Ik heb enorm genoten van je vakmanschap en je bereidheid om mensen mee te nemen in de wereld van de studiofotografie.
Ik kijk ineens totaal anders naar portretten. Ik heb in een kleine zes uur veel mee kunnen nemen van je adviezen, tips en inzicht in mogelijkheden.
Als schilder heb ik er een enorme bouwdoos bij gekregen die ik een plek moet geven en moet kijken wat ik ervan inzet en wat nog even niet. Fotografie is voor mij nooit meer hetzelfde en dat terwijl ik toch heel wat doka-uren erop heb zitten. In één woord geweldig!
Veel, veel dank! Groeten!’

Bart van Zweeden.

Workshop Portretfotografie
De workshop Portretfotografie zal plaatshebben op een woensdag of zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.
Aantal deelnemers, max. 6
Data
woensdag 20 april 2022

Locatie in de nieuwe studio van Harm Bellinga in Gieten
Adres: Rondkamp 9f-g, 9461 VE Gieten

Zou je graag mee willen doen maar denk je dat het iets te hoog gegrepen is voor je? Doe dan mee aan de eendaagse basisworkshop Fotografie. Deze zal plaatshebben op vrijdag  25 maart 2022

Fotograferen voor kunstenaars
Fotograaf Harm Bellinga

Kosten & lestijden 
Voor deze workshop van 10.00 – 16.00 uur (6 uur) betaal je € 110,00
De prijs is inclusief een hand-out, koffie en thee. Zelf lunchpakketje meenemen

Harm: ‘Een hele dag met veel tijd voor praktijk. Camera meenemen en lekker aan de slag!’

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik heb belangstelling voor de workshop Portretfotografie op ZATERDAG 5 maart 2022

Ik heb belangstelling voor de workshop Portretfotografie op WOENSDAG 20 april 2022

Ik heb belangstelling voor de workshop Portretfotografie op ZATERDAG 14 mei 2022

Vragen of opmerkingen


na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie