Academisch Portret

15 lessen Academisch Portret van Svetlana Tartakovska
Svetlana Tartakovska Meisje met vlechten (detail) 70 x 44 cm olie op paneel

Academisch Portret in 13 lessen
Svetlana Tartakovska geeft van januari tot en met april 2022 een heel semester Academisch Portret, evenals van september tot en met december 2022, mits de lessen gewoon door kunnen gaan in verband met het Corona-virus.
Ze past dan haar eigen beproefde lesmethode Academisch Portret toe. Hoe moeilijk is dat? Als motto koos ze voor een uitspraak van Edgar Degas:

‘Schilderen is makkelijk als je het niet kan.’ 


Svetlana legt uit:                                         
‘Hoe langer ik zelf schilder, hoe meer ik besef hoeveel er nog te leren valt! Tot deze conclusie kwam ik vaak met mijn deelnemers tijdens onze lessen. Daarom heb ik besloten een heel semester aan te bieden, bestaande uit 13 lessen. Alleen dan heb ik de gelegenheid om in alle rust heel systematisch het meest belangrijke in de schildertechniek te behandelen, namelijk de basis. Hoe sterker het fundament, hoe steviger het huis!
Ik wil het net zo gestructureerd en basaal aanpakken als ik het zelf indertijd in mijn geboorteland Oekraïne heb geleerd.

Eerst tekenen
In de eerste lessen gaan we ons voornamelijk met geometrische figuren  en het zogenaamde Asaro hoofd bezighouden. Eerst tekenen, dan in zwart-wit schilderen. Vorm en toon zijn het fundament van elk academisch werk. Vervolgens gaan we oog en neus uitvergroten en vanuit verschillende perspectieven leren schilderen.

Duidelijke opbouw
Daarna komt er een model aan te pas en verdiepen we ons in het mengen van het palet en het toepassen van de juiste kleuren. Ook dat wordt stapsgewijs en methodisch behandeld. Elke volgende les sluit logisch aan op de vorige, zodat er een duidelijke opbouw en goed begrip van de techniek ontstaat.

Voor wie is Academisch Portret?
Voor de echte ‘diehards’ onder de deelnemers die graag dieper in het ambacht van olieverfschilderen willen duiken en hun vaardigheden grondig willen ontwikkelen.’

Data 2022:
woensdag 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari, 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 en 27 april 2022 (13 lessen) en/of
donderdag 20, 27 januari, 3, 10, 17 februari, 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14, 21 en 28 april 2022 (13 lessen)

Kosten
Voor 13 lessen van 11.00 – 15.30 uur (4,5 uur), inclusief materiaal, thee en koffie, betaal je € 1172,25. Zelf lunchpakketje meenemen.
‘Academisch Portret’ van Svetlana Tartkovska is een unieke kans. Nergens anders is deze hoogstaande methode te volgen. De 13 lessen durende Special Academisch Portret hebben afhankelijk van het aantal aanmeldingen op de woensdagen en/of donderdagen plaats.


Locatie
De lessen Academisch Portret hebben plaats in de tweede lesruimte van
Onderneming Op Kunstgebied
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor Academisch Portret van Svetlana Tartakovska te beginnen op:

Vragen of opmerkingen


Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.