Schildercursus Groningen

Schildercursus Groningen
Svetlana geeft een demonstratie

Zou je graag een schildercursus in Groningen willen volgen?
Als je de stille ambitie koestert om je vaardigheid in het tekenen en schilderen te verbeteren, dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Onderneming Op Kunstgebied krijg je de gelegenheid je talent verder te ontwikkelen. We beschikken over een aantal gerenommeerde en zeer ervaren kunstenaars/docenten die je met veel inzet en enthousiasme verder zullen helpen. Met ingang van september 2021 – onder voorbehoud in verband met het coronavirus – is Svetlana Tartakovska begonnen met een nieuwe opzet van haar schildercursus Portretschilderen. In plaats van 6 of 8 lessen geeft ze 13 lessen Academisch Portret. Ook kunnen we de lessen van Carolien van Olphen zeer aanbevelen. In het voorjaar en en najaar de wekelijkse lessencycli  Kleurrijk Portret. In 2022 geeft zij een Special Kleurrijk Portret en een Special Kleurrijk Model . Je kunt je daar al voor aanmelden.

Bijzonder in ons aanbod is de Bargue-tekenmethode die Carolien van Olphen op de maandagmiddag geeft vanaf september 2022. Een goede, gedegen manier om het tekenen onder de knie te krijgen.

Wat is er zo exclusief in het cursusaanbod bij Onderneming Op Kunstgebied in Groningen? Kwaliteiten van Onderneming Op Kunstgebied zijn de kleinschaligheid en het vakmanschap. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. Zo organiseren we naast de wekelijks schildercursus lessen regelmatig meerdaagse workshops, Specials of Masterclasses waar je vrij op kunt intekenen. Deelnemers komen inmiddels uit alle uithoeken van het land, uit Maastricht, Goes of Den Haag.
Kunstenaars als Christiaan Kuitwaard, Kenne Grégoire en Helen Verhoeven hebben exclusief voor ons een Masterclass gegeven. In 2020 zou Katinka Lampe een exclusieve Masterclass verzorgen, maar deze kon helaas vanwege Covid-19 niet plaatshebben. In 2022 geeft Tamara Muller van 22 t/m 24 april 2022 een Exclusieve Masterclass. En uiteraard bedenken we regelmatig nieuwe Workshops, Specials of Masterclasses.

Is zo’n schildercursus in Groningen wat voor jou?
De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. De praktijklessen variëren van 6, 8 of 13 bijeenkomsten per onderdeel. Het is altijd mogelijk je daarna voor meer bijeenkomsten op te geven. Ons lesaanbod blijkt ook heel geschikt te zijn voor wie in het onderwijs werkzaam is. Voor hen bestaat er de mogelijkheid om na het volgen van een cyclus of workshop een certificaat te ontvangen.

Masterclass Academisch Portret
Aan net beginnende en gevorderde deelnemers bieden wij de mogelijkheid hun horizon te verbreden en hun techniek te verbeteren door middel van onze Masterclass Academisch Portret. Deze worden gegeven door Svetlana Tartakovska en bestaan uit vijfdaagse lesprogramma’s van internationaal niveau.

Locatie Groningen en Haren
Onderneming Op Kunstgebied beschikt over twee mooie locaties. De hoofdlocatie is gelegen aan de groene rand van bedrijventerrein De Eemspoort aan het Skagerrak 22-1 in Groningen. Een prachtige locatie, ver van de drukke binnenstad, vlakbij de ringweg, met praktisch onbeperkte parkeergelegenheid.
De tweede locatie, bevindt zich aan een van de vele lommerrijke lanen in Haren, Middelhorsterweg 57. Deze locatie bestaat uit een goed geoutilleerde ruimte voor grotere groepen onder het atelier van onze docente Svetlana Tartakovska. Beide locaties beschikken over een aantrekkelijke ruimte voor lunches tijdens workshopweken. Ook hier is parkeerruimte volop aanwezig.
Raadplaag Google voor de route.

Bel voor meer informatie 06-34389820 – of mail ondernemingopkunstgebied@gmail.com

Zie ook de agenda op deze website.