Schildercursus Groningen

Schildercursus Groningen
Svetlana geeft een demonstratie

Zou je graag een schildercursus in Groningen willen volgen?
Als je de stille ambitie koestert om je vaardigheid in het tekenen en schilderen te verbeteren, dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Onderneming Op Kunstgebied krijg je de gelegenheid je talent verder te ontwikkelen. We beschikken over een aantal gerenommeerde en zeer ervaren kunstenaars/docenten die je met veel inzet en enthousiasme verder zullen helpen. In september 2020 – onder voorbehoud in verband met het coronavirus – begint Svetlana Tartakovska met een nieuwe opzet van haar schildercursus Portretschilderen. In plaats van 6 of 8 lessen geeft ze 15 lessen Academisch Portret. Ook kunnen we de lessen van Carolien van Olphen zeer aanbevelen. In de zomer 2021 geeft zij een Masterclass Kinderportret en in het najaar (onder voorbehoud) 2020 de lessencyclus  Kleurrijk Portret. Je kunt je daar al voor aanmelden.

Nieuw in ons aanbod is de Bargue-tekenmethode die Carolien van Olphen op de maandagmiddag gaat geven vanaf begin 2021. Of meld je aan voor
het Inloopatelier schilderen van Liesbeth Honders of een Special Schilderen áls … in samenwerking met kunstjournalist Eric Bos.
Als je meer van kunst wilt weten, kun je naar een gratis lezing komen bij Eric Bos. Houd hiervoor onze Nieuwsbrief in de gaten en onze agenda. Je bent van harte welkom.

Wat is er zo exclusief in het cursusaanbod bij Onderneming Op Kunstgebied in Groningen? Kwaliteiten van Onderneming Op Kunstgebied zijn de kleinschaligheid en het vakmanschap. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. Zo organiseren we naast de wekelijks schildercursus lessen regelmatig meerdaagse workshops, Specials of Masterclasses waar je vrij op kunt intekenen. Deelnemers komen inmiddels uit alle uithoeken van het land, uit Maastricht, Goes of Den Haag.
Kunstenaars als Christiaan Kuitwaard, Kenne Grégoire en Helen Verhoeven hebben exclusief voor ons een Masterclass gegeven. In het najaar 2020 verzorgt Katinka Lampe een exclusieve Masterclass.

Is zo’n schildercursus in Groningen wat voor jou?
De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. De praktijklessen variëren van 5, 6, 7 of 8 bijeenkomsten per onderdeel. Het is altijd mogelijk je daarna voor meer bijeenkomsten op te geven. Ons lesaanbod blijkt ook heel geschikt te zijn voor wie in het onderwijs werkzaam is. Voor hen bestaat er de mogelijkheid om na het volgen van een cyclus of workshop een certificaat te ontvangen.

Postacademische Masterclasses
Aan gevestigde en professionele kunstenaars bieden wij de mogelijkheid hun horizon te verbreden en hun techniek te verbeteren door middel van onze Postacademische Masterclasses. Deze worden gegeven door Svetlana Tartakovska en bestaan uit vijfdaagse lesprogramma’s van internationaal niveau.

Locatie Groningen en Haren
Onderneming Op Kunstgebied beschikt over twee mooie locaties. De hoofdlocatie is gelegen aan de groene rand van bedrijventerrein De Eemspoort aan het Skagerrak 22-1 in Groningen. Een prachtige locatie, ver van de drukke binnenstad, vlakbij de ringweg, met praktisch onbeperkte parkeergelegenheid.
De tweede, onlangs geopende locatie, bevindt zich aan een van de vele lommerrijke lanen in Haren, Middelhorsterweg 57. Deze locatie bestaat uit een goed geoutilleerde ruimte voor grotere groepen onder het atelier van onze docente Svetlana Tartakovska. Beide locaties beschikken over een aantrekkelijke ruimte voor lunches tijdens workshopweken. Ook hier is parkeerruimte volop aanwezig.
Raadplaag Google voor de route.

Bel voor meer informatie 06-34389820 – of mail ondernemingopkunstgebied@gmail.com

Zie ook de agenda op deze website.