Exclusieve Masterclass Tamara Muller

Tamara Muller

Exclusieve Masterclass Tamara Muller
Kunstenaar Tamara Muller (Wehe Den Hoorn, 1975) geeft vanaf 22 t/m 24 april 2022 een exclusieve driedaagse Masterclass bij Onderneming Op Kunstgebied. Tamara Muller woont en werkt in Breda en is een van de belangrijkste eigentijdse kunstenaars van ons land. Afgelopen maanden had ze een grote overzichtstentoonstelling in het Drents Museum, getiteld ‘Play’.

Opleiding en schilderstijl
Haar opleiding deed ze aan de Koninklijke Academie in Den Haag met als specialisatie grafisch ontwerpen.
Tamara Muller beschikt over een virtuoze, figuratieve schilderstijl. Ze ontwikkelde een unieke visuele manier van werken en schildert voorstellingen waarin één of meerdere personages figureren als acteurs in een theater. Het bijzondere is dat al haar personages weergaves van haarzelf zijn. Ze zegt:

‘Ik wil geen helder verhaal vertellen. Geen eenduidigheid, maar een wisselwerking tussen ogenschijnlijke tegenstellingen; het persoonlijke en het universele, realiteit en fictie, realisme en abstractie. Ambivalent in zowel vorm als inhoud, zijn het beeld en doek gemanipuleerd om de kijker medespeler te maken in dit geschilderde ‘plak en knip’- theater over macht, schuld en schaamte.’

Podiumvoorstellingen en selfies
Tamara studeerde drie jaar bij de Acteer Studio in Den Haag en nam aan allerlei podiumvoorstellingen deel. Deze ervaringen gebruikte ze in haar performancekunst en video’s. Ze ontving in 2007 haar Master’s of Fine Art Degree van de postacademische opleiding St.Joost in Den Bosch.
Een serie nieuwe tekeningen of schilderijen begint bij Tamara Muller doorgaans met het maken van selfies. Ze heeft een beeldbank met zelfportretten waaruit ze kan kiezen voor het maken van nieuw werk, zoals een regisseur zijn acteurs. De foto’s print ze uit en maakt er collages mee, die dan gebruikt kunnen worden voor het opzetten van een compositie.

Tamara Muller Symbiotic VI
2017 Acryl op linnen (detail)

Het conceptuele zelfportret
De driedaagse Masterclass van Tamara Muller bestaat de eerste dag uit een lezing en presentatie over haar werk. De tweede en derde dag worden er schetsen/collage gemaakt en ga je een schilderij opzetten in acryl, daarna eventueel door in olieverf, of in combinatie met andere materialen.

Schilder op je eigen manier
De schets/collage vormt een uitgangspunt. Maar schilder vooral op de manier waarvan je houdt, of waar je zin in hebt. Tijdens het maken van de schets /collage, het opzetten van het werk en het voltooien ervan, onderzoeken we allerlei aspecten om tot een beeld te komen dat overeenkomt met het idee van het ‘zelf’. Het breken met regels, maar ook het jezelf opleggen van beperkingen, het toevoegen van dingen, overschilderen, vernietigen, of elementen weglaten. Maar ook formaat, kleur, compositie, proporties, materiaal gebruik komen aan de orde.

Programma en kosten
Dagelijks les van van 10.00 – 12.30 uur
Tussen de middag van 12.30 – 13.30 uur lunchpauze
vervolgens verder werken van 13.30 – 16.00 uur
Dag 1 Lezing / presentatie daarna het maken van / uitzoeken van materiaal
Dag 2 en 3 schetsen / collages maken. Werk opzetten in acryl, eventueel daarna door in olieverf of in combinatie met een andere techniek / 1 op 1 begeleiding.
Voor deze unieke Masterclass inclusief materiaal, koffie thee en lunch betaal je € 575,00.

Locatie De Masterclass heeft plaats in onze leslocatie in Haren (Gn). Middelhorsterweg 57, 9751 TC Haren

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de driedaagse Exclusieve Masterclass van Tamara Muller van 22 t/m 24 april 2022

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.