Masterclass Kinderportret

Carolien van Olphen, detail 'Blue Butterfly' Masterclass kinderportret bij OOK
Carolien van Olphen, detail ‘Blue Butterfly’

Carolien van Olphen
Svetlana Tartakovska, van wie Carolien van Olphen een van de beste leerlingen was, wees ons op de grote kwaliteiten van Carolien als belangrijke aanvulling op ons docentenkorps.

Carolien van Olphen schildert graag kinderen, geïnspireerd als ze wordt door haar eigen vier kinderen, waarbij ze haar taak als moeder uitstekend weet te combineren met het schilderen. Daardoor schildert ze vaak kleurige, feestelijk aandoende kinderportretten. In de driedaagse Masterclass Kinderportret leer je hoe je een kinderportret en vrolijke stoffendessins kunt combineren. Je leert hoe je toonwaarden en kleur toepast en je leert de essentie van het opzetten van een goed schilderij in olieverf.

Carolien van Olphen 'Serenity' docent bij OOK
Carolien van Olphen ‘Serenity’ 70×100 cm olieverf op linnen

Masterclass Kinderportret
Masterclass Kinderportret schilderen van woensdag 11 t/m vrijdag 13 augustus 2021. Intensieve en leerzame dagen, met een model.

Kinderportretten worden meestal naar foto geschilderd, omdat het iets lastiger is om kinderen voor je te laten poseren. Het loont echter de moeite om ook een kinderportret naar de waarneming te schilderen: het resultaat is een echt portret, en niet een nageschilderde foto. Na deze masterclass ben je in staat om zelf kinderportretten op te zetten naar de waarneming.

Programma 11 t/m 13 augustus 2021
Dagelijks schilderen van 10.00 – 12.30 uur
Lunchpauze 12.30 – 13.30 uur
Verder met schilderen 13.30 – 16.00 uur

Kosten en locatie
Voor deze driedaagse Masterclass Kinderportret betaal je €345,00 dit is inclusief materiaal, koffie/thee, fruit en soep.
We serveren zolang de anderhalvemeter regel nog geldt geen lunch zoals jullie dat van ons gewend zijn. Neem je eigen lunchpakketje mee, dan zorgen wij voor een lekkere kop soep.

De lessen van Carolien hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar ook de lessen van Svetlana Tartakovska worden gegeven.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de driedaagse Masterclass Kinderportret van Carolien van Olphen
van woensdag 11 t/m vrijdag 13 augustus 2021

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.