Alla prima schilderen

Zelfportret Anna Maria Vargiu

Onze nieuwe docente Anna Maria Vargiu heeft hetzelfde hoge technische niveau als Svetlana Tartakovska, maar beheerst een andere techniek. Waar Svetlana gelaagd werkt, schildert Anna Maria alla prima waarbij nat-in-nat geschilderd wordt. Voor veel mensen is dat een snellere manier van werken. Anna Maria Vargiu (Groningen, 1993) hanteert niet het zogenaamde Zorn-palet, maar heeft een persoonlijke kleuropvatting. Haar lessen zijn opgebouwd uit stilleven schilderen, modelschilderen en kleur & compositie.
Anna Maria: ‘Omdat mijn vader van Sardijnse afkomst is, heb ik in mijn kindertijd vijf jaar op Sardinië gewoond, waar mijn voorkeur voor kleurrijke en zonnige taferelen is geboren. In mijn eigen werk is het niet mijn doel om een voorstelling compleet waarheidsgetrouw weer te geven, maar juist dat wat mij raakt te accentueren.’
In haar lessen wil ze de deelnemers leren ontdekken wat zij mooi vinden en ze begeleiden bij het vertalen van hun compositiekeuzes in een harmonieus schilderij. Evenals Svetlana gaat Anna Maria uit van compositieschetsen als voorwerk.
Anna Maria volgde enkele jaren de Klassieke Academie in Groningen waar haar grote talent zich al vanaf het begin openbaarde.
‘
Toen ik aan het begin stond van mijn ontwikkeling als kunstenaar was ik nog erg voorzichtig in mijn benadering van kleur. In de lessen die ik zelf bij Svetlana volgde heb ik geleerd niet bang te zijn om sterke kleuren naast elkaar te gebruiken. Zij is een fantastische docent omdat ze van iedere deelnemer de sterke kant en valkuilen ziet en daarom haar kritiek afstemt op ieders persoonlijke niveau. Dat is wat ik ook nastreef.’ Ik begin met twee lessen stilleven en daarna ga ik 2 lessen model en 2 portret doen.

Alla prima schilderen
Voor 6 lessen van 12.30 – 16.30 uur (4 uur) betaal je €325,00
Dit is inclusief materiaal, thee en koffie.
Woensdag 22, 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni van 12.30 – 16.30 uur

Locatie
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar de lessen van Svetlana ook plaats hebben.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor lessen Alla prima schilderen van Anne Maria Vargiu
te beginnen op woensdag 22 mei 2019

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.