Fotograferen voor kunstenaars door Harm Bellinga

Fotograferen voor kunstenaars bij OOK
Svetlana Tartakovska en model, foto: Eric Bos

Voor kunstschilders die fotografie gebruiken als basis voor hun schilderijen is dit een prachtige gelegenheid om de kwaliteit ervan flink te verhogen. Fotograaf Harm Bellinga heeft een vierdelige cursus ontwikkeld die inspeelt op de behoefte van elke kunstenaar: ‘In gesprekken die ik voer met kunstenaars hoor ik regelmatig de wens om wat meer kennis te vergaren over fotografie. Tekortkomingen in de foto’s leiden vaak tot frustraties en hebben een remmende invloed op de kwaliteit van het uiteindelijke kunstwerk. Ik zie het dan ook als noodzaak dat een kunstenaar die fotografie op deze wijze toepast zich erin verdiept. Eigenlijk zou een kunstenaar een halve fotograaf moeten zijn.

In de workshops zoals Harm Bellinga die voor ogen heeft, wil hij kunstenaars dan ook niet opleiden tot volleerde fotografen, maar tot halve fotografen met juist voldoende kennis van fotografie die nodig is voor het verrijken van hun vak of serieuze hobby. Tijdens de vierdelige cursus biedt Harm alle ruimte aan de individuele manier van werken en wensen van de cursisten. Het toepassen en het fotografische kennisniveau zal immers sterk verschillen tussen de diverse deelnemers. Hij acht het noodzakelijk (en vind het ook erg leuk) daarop in te spelen. Ook de apparatuur van de deelnemers zal verschillen, van digitale camera’s, I-pad tot smartphone.

Fotograferen voor kunstenaars bestaat uit vier verschillende workshops van in totaal 4 middagen. De onderwerpen zijn:

Camera en instellingen, Licht en kleur, Workflow en Software en Verlichting

Elke workshop zal bestaan uit een gedeelte theorie en een of meer praktijkoefeningen. Een aantal praktijkoefeningen kan individueel worden uitgevoerd, andere met z’n tweeën, of in kleine groepjes. Er worden kleine opdrachten als huiswerk meegegeven en de resultaten worden kort besproken in de volgende workshop als herhaling van de lesstof. Voor de workshop Workflow en software heb je een laptop nodig. Als je er niet zelf één hebt kun je deze bij ons lenen. Het onderdeel ‘Verlichting’ zal in de studio van Harm in Assen plaatshebben.

Fotograferen voor kunstenaars
Fotograaf Harm Bellinga

Kosten & lestijden 
Voor 4 lessen van 3 uur op de vrijdagmiddag van 13.00 -16.00 uur betaal je € 210,00

Data:
5, 12, 19 en 26 april 2019

De prijzen zijn inclusief een hand-out, koffie en thee.

Locatie 
Bedrijventerrein Eemspoort
Onderneming Op Kunstgebied
Skagerrak 22-1
9723 JR Groningen

 

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de workshop Fotografie voor kunstenaars door Harm Bellinga te beginnen op vrijdagmiddag 5 april 2019

Ik meld me aan voor de workshop Fotografie voor kunstenaars door Harm Bellinga te beginnen op vrijdagmiddag 7 juni 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie