Katinka Lampe Exclusieve Masterclass

Exclusieve Masterclass van Katinka Lampe bij OOK

Van model naar schilderij; van real life naar still.

Katinka Lampe geeft Exclusieve Masterclass bij OOK
Wij zijn bijzonder verheugd dat we een exclusieve Masterclass van de Rotterdamse kunstenaar Katinka Lampe kunnen aanbieden. De oorspronkelijke datum voorjaar 2020 hebben we in verband met het Coronavirus moeten verplaatsen naar het najaar 2020. En we zijn ervan overtuigd dat het een even groot succes zal worden als de Masterclass van Helen Verhoeven in 2019.

Katinka Lampe (1963) schildert portretten, maar niet op de manier waarop we dat meestal gewend zijn. Haar werk ziet er realistisch uit, maar altijd met een twist, waarbij haar techniek en vreemde attributen een bepalende rol spelen. Voor Lampe gaat het niet om een gelijkend portret te maken, het schilderij is een gecomponeerd beeld. Het werk gaat over hedendaagse identiteit.  Daar heeft ze naam mee gemaakt.
Dat is ook wat ons intrigeerde toen we haar ‘portretten’ tegenkwamen op een expositie in het rijk gestoffeerde historische Museum van Loon aan een Amsterdamse gracht. Gewoonlijk hangen daar klassieke portretten. De ‘portretten’ van Katinka Lampe vielen onmiddellijk op door hun eigentijdse uitstraling en vervreemdende effect. Dat was de aanleiding om haar te vragen bij ons een Masterclass te geven.
Het interessante van haar werkwijze is vooral dat ze van een klassiek onderwerp en met behulp van een klassieke techniek iets heel bijzonders maakt. Ze is bovendien bereid om haar manier van werken met onze deelnemers te delen. Een unieke kans om van een bekende kunstenaar les te krijgen. Laat je inspireren en verleiden om het populaire genre portret eens een heel andere draai te geven.

Katinka Lampe geeft Masterclass bij OOKProgramma
De nieuwe data zijn bekend voor de Exclusieve Masterclass van Katinka Lampe.
Nu de maatregelen wat het Corona-virus betreft allemaal iets versoepeld zijn en we met meer mensen bij elkaar mogen komen, mits we de anderhalve meter afstand zoveel mogelijk in acht nemen, durven we het weer aan om de Exclusieve Masterclass van Katinka Lampe in te plannen. Weliswaar met enige aanpassingen. Zo voelt Katinka er het meest voor twee keer een halve groep op haar atelier te ontvangen en de hele groep op Ateliers Westerdok twee weken later op twee opeenvolgende dagen.

In overleg met Katinka zijn we uitgekomen op de volgende data:

Zaterdag 31 oktober,  zaterdag 7 november en donderdag 19 en vrijdag 20 november 2020.

Zaterdag – 31 oktober en 7 november 2020
Deze eerste dag zal plaats vinden in het atelier van Katinka Lampe. Je maakt kennis met elkaar en met haar werk. Katinka vertelt over de inhoud en de techniek van haar werk en na de pauze gaan de deelnemers meteen zelf aan de slag. Ze fotograferen een model. In haar atelier is alles aanwezig wat daarvoor nodig is: het model, attributen, belichting en achtergrond. Zelf mee te brengen: een camera

De tweede en derde dag zullen twee weken later op respectievelijk donderdag 19 en vrijdag 20 november 2020 in Amsterdam plaatshebben, bij Ateliers Westerdok. Je kunt dan in de tussenliggende weken evt. ook nog een model fotograferen uit je directe omgeving.
Tijden: ’s ochtends van 10.00 tot 12.30 uur, lunchpauze van 12.30 tot 13.30 uur en ’s middags van 13.30  tot 16.00 uur.

Donderdag – Les twee probeer je de verschillende ideeën voor het maken van een werk te formuleren en je gaat daadwerkelijk schilderen. Je bepaalt hoe groot de rol van de foto wordt en hoe je het technisch wilt aanpakken. Met acryl en/of olie. Evt. werk je met sjablonen van papier.

Nadruk zal steeds liggen op het zoeken naar abstractie binnen het realisme. De vervreemding, de vertaling naar het onbekende. De begeleiding van Katinka zal zowel technisch als inhoudelijk zijn en ze zal vragen stellen over gemaakte of nog te maken keuzes zodat het schilderproces niet louter intuïtief is.

Vrijdag  – Een dag later, met een frisse blik, zie je heel snel wat er mis is en wat er nog moet gebeuren. Maak het werk af en wel zo dat er naar jouw mening niets meer aan veranderd kan worden. Er is niets waar je oog aan blijft hangen. Het is een zelfstandig iets geworden.Katinka Lampe geeft exclusieve Masterclass bij OOK

We bekijken en bespreken elkaars werk in de verschillende fasen.


Locatie 
en kosten
Voor deze unieke Masterclass inclusief materiaal, koffie thee en lunch betaal je € 575,00. Aantal deelnemers maximaal 10.


Ateliers Westerdok, Westerdok 318
1013 BH Amsterdam 
Ateliers Westerdok is een ruimte waar je kunt (model)tekenen, schilderen en waar allerlei kunstlessen gegeven worden. 
De ruimte die wij kunnen huren is een mooie grote ruimte op de begane grond aan de kadekant.

 
 
Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Masterclass van Katinka Lampe

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.