Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven

Helen Verhoeven in haar atelier
Helen Verhoeven in haar atelier

Nieuwe datum Masterclass bekend: dinsdag 26 t/m vrijdag 29 maart

Kunstenaar Helen Verhoeven geeft van dinsdag 26 t/m 29 maart 2019 haar Masterclass schilderen in Amsterdam. Deze Masterclass komt in de plaats van de geplande Masterclass die in november in Maastricht zou plaatshebben. Aanmelden kan, wegens annulering er is een plaats vrijgekomen.

We zijn bijzonder blij dat we deze Masterclass van een Nederlands toptalent alsnog kunnen aanbieden. Helen Verhoeven is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar als kunstenaar is ze van een internationaal niveau. In 2010 kreeg ze de prestigieuze Wolvecamp Award. In juli van dit jaar ontving ze de ABN Amro Kunstprijs. Dat levert in 2019 een overzichtsexpositie van haar werk in de Amsterdamse Hermitage op. Dat is ook de reden dat Helen aangaf de Masterclass in Amsterdam te willen doen, zodat het ook deze keer weer gekoppeld is aan een expositie van haar.

Tot en met 10 december 2018 was in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de tentoonstelling ‘O God’ te zien, waar je een goede indruk kon krijgen van wat haar thema’s en werkwijze zijn. De samenwerking met het museum duurde twee jaar, waarin Helen Verhoeven zich verdiepte in de middeleeuwse kunst in museumdepot. Wat ze daar zag inspireerde haar tot het vervaardigen van een aantal wandgrote voorstellingen in haar bekende, eigentijds figuratieve stijl met een heel eigen kleurenpalet. Bij het maken van een schilderij, begint ze, net zoals Marlene Dumas dat doet, met het verzamelen van beeldmateriaal en ensceneert daaruit een nieuw beeld. Dat beeld is de basis van het te maken schilderij.

Exclusieve Masterclass Helen Verhoeven bij OOK
Helen Verhoeven

Haar thema’s zijn vrouw, moederschap en weerkerende onderwerpen in de geschiedenis en kunstgeschiedenis als het gaat om geweld en seksualiteit. In haar Masterclass opent ze onze ogen voor een andere manier van werken. Dat leidt ook tot andere uitkomsten. Haar vierdaagse workshop belooft in ieder geval een spannende kennismaking met haar manier van schilderen en op een verrijkende manier anders bezig zijn met beeld.

Programma en kosten 
De Masterclass begint dinsdag 26 maart om 13.00 uur met een rondleiding door Helen Verhoeven in de Hermitage. In de avonduren geeft zij een lezing over haar werk bij de Wackers Academie in Amsterdam.

Woensdag 27 t/m vrijdag 29 maart:
27 maart 12.30 – 18.30 uur
28 maart  9.00  – 15.00 uur
29 maart 10.00 – 16.00 uur

Voor deze unieke Masterclass inclusief materiaal, koffie thee en lunch betaal je € 598,00. Een kleine verhoging in verband met de lezing en de huur van de speciale lesruimte in Amsterdam. Het is exclusief entree voor de Hermitage, dus Museum Jaarkaart meenemen.

Locatie
Wackers Academie, Eerste Helmersstraat 271, 1054 DZ Amsterdam
De Wackers Academie is een deeltijd opleiding tekenen, schilderen en beeldhouwen in een oude meisjesschool. De ruimte die wij kunnen huren is een mooie grote ruimte van 7 x 17 m, 119 m2 op de begane grond.

 

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Masterclass van Helen Verhoeven

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie