Ontdek Frida Kahlo

Frida Kahlo ‘Ik en mijn papegaaien’ 1941 olieverf op doek (detail)

Ontdek Frida Kahlo
De Mexicaanse schilder Frida Kahlo was in haar geboorteland heel geliefd, en na haar dood in 1954 wereldberoemd maar bij ons vrij onbekend. Door haar overzichtstentoonstelling Viva la Frida!, vanaf 8 oktober aanstaande in het Drents Museum in Assen, kunnen we haar tekeningen en schilderijen in het echt bekijken en zelfs een aantal persoonlijke bezittingen. Frida Kahlo ontwikkelde een eigen beeldtaal en ook al bevatten veel van haar schilderijen surreële en fantastische elementen, toch zijn ze niet surrealistisch, want ze komen nergens helemaal los van de werkelijkheid.

Frida: ‘Ze dachten dat ik een surrealist was, maar dat was ik niet. Ik heb nooit dromen geschilderd. Ik schilderde mijn eigen werkelijkheid.”

Frida Kahlo ‘Zelfportret met halsketting’ 1933

Driedaagse Special 
Om dichter bij Frida Kahlo te komen en iets meer te begrijpen van haar  werk, bieden wij de driedaagse Special ‘Ontdek Frida Kahlo’ aan van dinsdag 26 t/m donderdag 28 oktober 2021.
Op de ochtend van de eerste dag geeft Eric Bos een lezing over Frida Kahlo en haar hoogstpersoonlijke symboliek in haar schilderijen en over haar bijzondere leven, zodat we ’s middags goed geïnformeerd de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum kunnen bezoeken.
Liesbeth Honders zal je de twee daarop volgende schilderdagen begeleiden om op een persoonlijke manier aan de slag te gaan met het maken van een schilderij. Frida ging in haar leven en schilderkunst uit van iets heel persoonlijks en zette haar gevoelswereld in. We gaan kijken hoe ze dat deed en misschien kunnen wij dat ook, maar dan vanuit onze eigen verbeelding en fantasie. Op de laatste dag voltooi je je eigen door Frida Kahlo geïnspireerde schilderij. Na afloop van deze drie dagen hebben we intensief kennis gemaakt met Frida Kahlo en haar manier van schilderen en hebben we ontdekt dat er heel veel manieren zijn om een geslaagd schilderij te maken. 

Programma Ontdek Frida Kahlo
dinsdag 26 t/m donderdag 28 oktober 2021
Dinsdag 11.00 uur – Welkom met koffie/thee
11.30 uur – Lezing van Eric Bos ‘Frida Kahlo’
12.30 – 13.30 uur  eenvoudige lunch
14.00 uur – bezoek aan Viva la Frida! in het Drents Museum
Woensdag 10.00 – 12.30 uur We beginnen met het maken van schetsen en voorstudies geïnspireerd op wat je het meeste aansprak naar aanleiding van de lezing en het museumbezoek. Vervolgens worden compositie-schetsen gemaakt en maken we een eerste opzet voor een schilderij.
12.30 – 13.30 uur eenvoudige lunch
13.30 – 15.30 uur verder werken
Donderdag 10.00 – 12.30 uur verder werken aan het schilderij, we werken met acrylverf én olieverf op paneel.
12.30 – 13.30 uur eenvoudige lunch
13.30 – 15.30 uur het schilderij wordt afgemaakt en we sluiten af met een kleine werkbespreking waar Eric Bos ook bij aanwezig is.

Locatie en kosten
‘Ontdek Frida Kahlo’ wordt gegeven aan het Skagerrak 22-1 in Groningen. Maximaal 6 deelnemers. In de prijs inbegrepen zijn schildermateriaal, koffie en thee, een eenvoudige lunch, entree museum. Voor deze bijzondere driedaagse Special betaal je € 325 euro.

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de driedaagse Special Ontdek Frida Kahlo van 26 t/m 28 oktober 2021

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.