Schilderen als Berthe Morisot

 

Schilderen als Berthe Morisot bij OOK
Dahlia’s geschilderd door Berthe Morisot

Schilderen als Berthe Morisot. Hoe doe je dat en wat leer je ervan? In de succesvolle reeks ‘Schilderen als’ heeft Liesbeth Honders opnieuw voor deze kunstenaar gekozen waar veel van te leren valt. Maar eerst: wie was Berthe Morisot?
Berthe Morisot (1841-1895) was niet de enige Franse, vrouwelijke impressionist, maar volgens de schilder Edgar Degas wel de beste. Sterker nog, hij vond haar meer een impressionist dan alle andere impressionisten omdat ze vast hield aan het principe van ‘de losse toets’ en het met minimale middelen schilderen van een tafereel. Echt een vluchtige impressie, zoals Monet dat had gedaan met het eerste impressionistische schilderij van de mist boven de Theems in Londen.
Schilderen als Berthe Morisot is dan ook een spannende Special waarin je leert om met minimale middelen een werkelijkheid te suggereren. Waarin je ook leert om met kleine toetsjes en weinig verf te werken en het zonlicht te vangen met je penseel. De Special bestaat, net als bij Bonnard, uit vijf lessen, waarvan de eerste begint met een mooie, inzicht biedende lezing van Eric Bos.

 Schilderen als Berthe Morisot bij OOK - La Cage -
Berthe Morisot La Cage

Programma
Vrijdag 8 november 14.00-15.30 uur – Lezing ‘ Berthe Morisot’ en haar manier werken’ door Eric Bos.
Vrijdag 15, 22, 29 nov en 6 december praktijklessen door Liesbeth Honders van 13.00-15.30 uur
8 november – het maken van compositieschetsen
22 en 29 nov. en 6 december – het uitwerken van de schetsen in olieverf en het toepassen en uitwerken van de kleuren. Als afsluiting is er de laatste les een eindwerkbespreking.

Kosten
Voor dit programma van een lezing (1,5 uur) en vier praktijklessen van 2, 5 uur betaal je € 225,00. Inclusief koffie/thee en materiaal. Maximaal 8 deelnemers.

Locatie 
De lezing en de lessen hebben plaats op het bedrijventerrein Eemspoort, Onderneming Op Kunstgebied
Skagerrak 22-1
9723 JR Groningen

 

 

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor Schilderen als Berthe Morisot door Liesbeth Honders te beginnen op vrijdag 8 november 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie