Schilderen als Émile Bernard

Schilderen als Émile Bernard bij OOK
Emile Bernard – Springtime, 1892

In de hogelijk gewaardeerde serie specials ‘Schilderen als…’ waarbij onder andere de schildertechnieken van Helene Schjerfbeck, Berthe Morisot en Paula Modersohn Becker werden onderzocht en toegepast, neemt Liesbeth Honders de deelnemers deze keer mee naar de Franse kunstenaar Émile Bernard (1868-1941). Zijn werk wordt symbolistisch genoemd, vanwege de symbolische boodschap die kleuren in zijn werk verkondigen. In dat opzicht was hij verwant aan Vincent van Gogh die hij ook meermalen ontmoette. Bernard was de belangrijkste kunstenaar van de groep Les Nabis die zich in Pont-Aven in Bretagne ophield. De werkelijkheid is in het werk van Bernard gevuld met mysterie, die vooral door zijn kleurgebruik gewekt wordt. Ervaar hoe het is om heel andere kleuren aan de bekende dingen om ons heen te geven en te experimenteren met vorm en een ander beeldtaal. Zoals gebruikelijk is deze Special weer uit vijf lessen opgebouwd. In de eerste les houdt Eric Bos een leuke en verhelderende lezing van over Émile Bernard, zijn kunstenaarschap en zijn werk.

Data en Programma
Dinsdag 10, 17, 24 september, 1 en 8 oktober 2019
Dinsdag 10 september 13.00 – 14.30 uur Lezing ‘Émile Bernard’ door Eric Bos.
Dinsdag 17, 24 september en 1 en 8 oktober praktijklessen door Liesbeth Honders van 13.00 – 15.30 uur
17 september – het maken van compositieschetsen
24 sept. 1 en 8 okt.  – het omzetten van de schetsen in acryl- en of olieverf en het toepassen en uitwerken van de kleuren. Als afsluiting is er op de laatste les een eindwerkbespreking.

Kosten
Voor dit programma van een lezing (1,5 uur) en vier praktijklessen van elk 2, 5 uur betaal je € 195,00. Inclusief koffie/thee en materiaal. Maximaal 6 deelnemers.

Locatie 
De lezing en de lessen hebben plaats op het fraai gelegen bedrijventerrein Eemspoort, Onderneming Op Kunstgebied, Skagerrak 22-1 in Groningen.

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor Schilderen als Émile Bernard door Liesbeth Honders te beginnen op dinsdag 10 september 2019

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.