Unieke Special glas en glans schilderen

Unieke Special Glas en Glans schilderen - Karla Miranda
Karla Miranda, The Last Candle

Net als vorig jaar organiseren we opnieuw de succesvolle Special Glas en Glans schilderen onder leiding van Karla Miranda.

Het schilderen van glas, stoffen, glanzende objecten door Karla Miranda – maandag 17 t/m vrijdag 21 augustus 2020 

Unieke Special glas en glans schilderen
Altijd al eens afgevraagd hoe de schilder Gerard Ter Borgh in de 17de eeuw zo fantastisch glanzend satijn en zijde kon suggereren? Hoe de Amerikaanse hyperrealist Ralph Goings glanzend metalen melkkannen en glazen suikerpotten kon schilderen? Dat heeft allemaal met de speciale techniek van het schilderen van stofuitdrukking te maken.
Wij hebben de Amerikaanse kunstenaar Karla Miranda bereid gevonden een bijzondere Special te geven waarbij de techniek van het schilderen van stofuitdrukking centraal staat. Als je graag het schilderen van glas, fluwelen stoffen en glanzende voorwerpen eigen wil maken, is dit een mooie kans.

Programma van de techniek Stofuitdrukking schilderen
Aan de hand van een schaduwkastje maakt elke deelnemers z’n eigen stilleven met (eventueel zelf meegebrachte) attributen en vanuit verschillende standpunten worden compositieschetsen gemaakt, aansluitend worden kleurstudies gemaakt om licht en sfeer aan te brengen. In rauwe omber wordt vervolgens een onderschildering gemaakt volgens de wipe out methode (uitwis methode). Daarna wordt de kleur geïntroduceerd.  De deelnemers krijgen instructies voor het mengen op het palet voor het stilleven volgens academische principes. Tevens demonstreert Karla Miranda hoe je glas en glansobjecten schildert. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag en krijgen intensieve begeleiding. Het stilleven wordt vervolgens voltooid.

Dagelijks van 10.00 – 12.30 uur schilderen
Tussen de middag van 12.30 – 13.30 uur lekkere lunch
vervolgens van 13.30 – 16.00 uur verder schilderen

Data en Kosten
Maandag 17 t/m vrijdag 21 augustus 2020 van 10.00 – 16.00 uur.
Kosten, inclusief materiaal, koffie en thee en een goed verzorgde en lekkere lunch € 575,00. De lessen worden in het Engels gegeven. Maximaal aantal deelnemers 10 pers.

Karla Miranda in haar atelier

Over Karla Miranda
Karla Miranda (1986, Brownsville/Texas) is al haar hele leven geïnteresseerd in kunst. Ze was lange tijd autodidact en liet zich daarbij beïnvloeden door illustraties, oude meesters en eigentijdse, realistisch werkende schilders.

Ze deed haar opleiding in Brownsville aan The University of Texas en besloot in 2010 in Europa haar kunststudie te vervolgen. Daar reisde ze rond waarbij haar bewondering voor de beproefde klassieke teken- en schildertechniek groeide.
In 2015, na vier jaar in Florence gewoond te hebben, studeerde ze af aan The Florence Academy of Art. Tegenwoordig woont ze in Nijmegen waar ze een eigen atelier heeft en het gebruik van oude technieken, pigmenten en materialen voortzet.
Graag wil ze met ons haar kennis en kunde delen.

Locatie
De lessen van Karla Miranda hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmeldformulier

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Special Glas en Glans schilderen van Karla Miranda van 17 t/m 21 augustus 2020

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.