De zon van Sorolla

de zon van Sorolla
Sorolla aan het werk

Van 8 t/m 10 juli geeft Anna Maria Vargiu een driedaagse Special ‘De Zon van Sorolla’. Anna Maria beschouwt de Spaanse kunstenaar Sorolla als een van haar grootste helden en heeft veel over kleur geleerd door Sorolla’s schilderijen te bestuderen. Ook werkt ze net als hij snel en met een heel lange kwast.
Wie was Sorolla en waarom is het een buitenkansje om van zijn manier van schilderen te leren?
De naam en het werk van de Spaanse schilder Joaquin Sorolla y Bastida (1863-1923) is praktisch bij iedere kunstenaar bekend en geliefd. Dat komt door zijn bedwelmende manier van schilderen, in zijn jonge jaren jaloersmakend realistisch, later vooral vloeiend en impressionistisch, waarbij hij uitbundig met kleur toverde. Een schilderij van Sorolla is een genot om naar te kijken.
Daarom is het extra bijzonder dat onze docente Anna Maria Vargiu laat zien wat zij geleerd heeft over kleur door naar zijn schilderijen te kijken en uitlegt wat zij in zijn werk bewondert. Ze gaat een Sorolla-geïnspireerde voorstelling bouwen met twee modellen en de deelnemers helpen bij het vangen van de juiste kleurintensiteit en spontaniteit in hun werk. Bij mooi weer zal er tijdens de Special een voorstelling worden gebouwd in de tuin van onze leslocatie in Haren, bij slecht weer proberen we de zon van Sorolla binnen na te bootsen.
Er wordt groot gewerkt aan een kleurrijk tafereel met modellen.

Programma
Dagelijks schilderen van 10.00 – 12.30 uur
Goed verzorgde lunch 12.30 – 13.30 uur
Verder met schilderen 13.30 – 16.00 uur

Kosten en locatie
Voor deze driedaagse Special ‘De zon van Sorolla’ betaal je € 325,00 inclusief materiaal, koffie/thee en lekkere lunch.
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar ook de lessen van Svetlana Tartakovska worden gegeven.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de Special 'De zon van Sorolla' van Anne Maria Vargiu van 8 t/m 10 juli 2019

Vragen of opmerkingen

na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie