Jong Talent

tekening Anna Maria Vargiu - Jong Talent bij OOK
Jong Talent
Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud en zou je graag willen leren wat er komt kijken bij het tekenen en schilderen naar waarneming? In de lessencyclus Jong Talent leer je hoe je werkelijkheid kunt vastleggen in de juiste proporties, hoe je snel de essentie van een voorstelling kunt vangen, hoe toonwaarden werken en wat een compositie wel of niet spannend maakt. Er wordt gewerkt naar levend model, maar ook stillevens en interieurs. Er wordt potlood, krijt en zwart en witte olieverf gebruikt. De werking van kleur wordt nog niet behandeld, want daar ben je pas aan toe wanneer je de vaardigheden uit deze cursus onder de knie hebt.
tekening Anna Maria Vargiu - Jong Talent bij OOK
Anna Maria Vargiu
Onze jonge docente Anna Maria Vargiu (Groningen, 1993) heeft al getekend sinds ze een potlood vast kon houden. Op haar veertiende zag ze voor het eerst een film over de jeugd van kunstenares Artemisia Gentileschi, waarin vele inspirerende tekeningen van het menselijk naakt werden getoond. Vanaf dat moment hield Anna Maria op met het tekenen van sprookjesfiguren en stortte ze zich op het vastleggen van de werkelijkheid. Ze tekende zichzelf en alles om haar heen en was vastberaden om haar technische vaardigheden zo te verbeteren dat ze alles zou kunnen tekenen en schilderen zoals ze het zag. Na het vroegtijdig verlaten van de Klassieke Academie heeft ze zich zelfstandig verder ontwikkeld en geeft inmiddels al meer dan een jaar les bij Onderneming op Kunstgebied. “Toen ik op de middelbare school zat had ik veel plezier in het tekenen,” zegt Anna Maria, “maar ik zag ook alles wat ik nog niet kon en hoopte op een docent die mij verder kon helpen. Een technische basis is ontzettend belangrijk voor je artistieke ontwikkeling en ik zou graag mijn kennis hiervan met jonge en leergierige mensen willen delen!”

tekening Anna Maria Vargiu, zij geeft les aan Jong Talent bij OOKMateriaal en kosten
Er wordt gewerkt met potlood, krijt en zwart en witte olieverf.
Voor 6 lessen van 12.30 – 15.30 uur (3 uur) betaal je € 195,00

Data Lessen Jong Talent
Zaterdag 2, 9, 16,23, 30 nov en 7 december

Zaterdag 11, 18, 25 januari, 1, 8 en 15 februari 2020

Locatie
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar de lessen van Svetlana Tartakovska ook gegeven worden: Middelhorsterweg 57, 9751 TC Haren.

Gratis Proefles
Wil je eerst kijken of het wat voor je is? Meld je dan aan voor de gratis proefles op zaterdag 19 oktober van 12.30 – 15.30 uur.

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor de proefles Jong Talent van Anne Maria Vargiu
op zaterdag 19 oktober 2019

Ik meld me aan voor lessen Jong Talent van Anne Maria Vargiu

te beginnen op zaterdag 2 november 2019

te beginnen op zaterdag 11 januari 2020

Vragen of opmerkingen

Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.