Kijk op Kleur

schilderij van Anna Maria Vargiu - Kijk op Kleur bij OOK
De schilderlessen Kijk op Kleur van Anna Maria Vargiu
Docente Anna Maria Vargiu (Groningen, 1993) staat bekend om haar krachtige toets en levendige kleurgebruik. In haar eigen werk, dat bestaat uit stillevens, landschappen en portretten naar waarneming geschilderd, probeert ze de sfeer van het moment te vangen. Al meer dan een jaar deelt ze haar manier van schilderen met deelnemers bij Onderneming op Kunstgebied en merkte dat sommige mensen zich inschrijven voor haar les omdat ze houden van haar vrije en expressieve schilderstijl. “Mijn schilderijen ogen misschien vrij,” zegt Anna Maria, “maar ik heb me bij het maken ervan moeten houden aan evenveel technische regels als bij gelaagd schilderen. Wanneer je alla prima schildert, is het doel het kunstwerk in één enkele laag te voltooien en moet je al je technische kennis in een snel tempo kunnen toepassen. ”
Anna Maria Vargiu geeft les bij OOKTechnische tekenbasis
De lessencyclus Kijk op Kleur is een stevig technische basis voor wie naar waarneming wil schilderen met een levendig palet, maar omdat de werking van kleur pas kan worden begrepen wanneer je al over de nodige kennis van toon en vorm beschikt, moet je bij inschrijving al een tekenbasis hebben. Wanneer je het nog lastig vindt om de juiste proporties te vinden en de werking van toonwaarden (licht-donker verhoudingen) niet onder de knie hebt, is het nuttig om tekenlessen te volgen. De tekenlessen van onze docent Meindert Wiertsema zijn een uitstekende voorbereiding op de lessencyclus Kijk op Kleur.
Werking van Kleur
In de zesdelige lessencyclus Kijk op Kleur ligt de nadruk op de manier waarop kleuren ten opzichte van elkaar werken. Hoe je in kleur maximaal varieert, hoe je kleuren verbindt, hoe je harmonie en hiërarchie creëert. Er worden in de les stillevens en opstellingen met model geschilderd die door de docent met veel zorg worden afgestemd op de lesstof. Er wordt alla prima gewerkt (nat in nat) met een palet dat voornamelijk bestaat uit koele en warme varianten van de primaire kleuren. Voorafgaand aan het schilderen worden compositieschetsen gemaakt, waarin de deelnemers toonwaarden bestuderen en bewust worden van hun compositorische keuzes.

De lessen Kijk op Kleur
schilderij van Anna Maria Vargiu - Kijk op Kleur bij OOKVoor 6 lessen van 10.00 – 14.00 uur (4 uur) betaal je €325,00
Dit is inclusief materiaal, thee en koffie.
Vrijdag 13, 20, 27 sept, 4, 11 en 18 oktober 2019

Locatie
De lessen van Anna Maria hebben plaats in de tweede lesruimte van Onderneming Op Kunstgebied, waar Svetlana ook haar lessen geeft.
Middelhorsterweg 57
9751 TC Haren

Aanmelden

Naam(verplicht)

Email(verplicht)

Telefoonnummer(verplicht)

Ik meld me aan voor lessen Kijk op Kleur van Anna Maria Vargiu

te beginnen op vrijdag 13 september 2019

Vragen of opmerkingen

Dit formulier is enkel te versturen na acceptatie van de algemene voorwaarden. Na aanmelding volgt zo snel mogelijk een reactie.