Lezing Sprezzatura – Eric Bos

Lezing Sprezzatura van Eric Bos bij OOK
Giacomo Favretto, Een ontmoeting, 1880

Houdt zondagmiddag 15 september 2019 vrij! Lezing en een plezierig samenzijn.

OOK verzorgt ook lezingen
Eric Bos richt zich in het komende seizoen op actuele onderwerpen, gerelateerd aan lopende tentoonstellingen. De lezingen zijn een service van Onderneming Op Kunstgebied, zijn gratis en hebben steeds op een zondag plaats.

Onderneming Op Kunstgebied geeft op 15 september vanaf 15.00 uur haar eerste lezing in het atelier aan het Skagerrak 22/1 in Groningen over de tentoonstelling ‘Sprezzatura’ zoals deze in het Drent Museum is te zien. Inloop vrij.
Programma:
15.00 uur ‘Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)’ in het Drents Museum (Eric Bos)
16.00 – 17.00 uur koffie, thee, drankjes en hapjes.
Gratis entree.

Bent u van plan om naar de tentoonstelling ‘Sprezzatura’ in het Drents Museum te gaan? Nieuwsgierig naar wat dat Italiaanse begrip eigenlijk betekent? Wat we kunnen verwachten? Sprezzatura is virtuositeit, nonchalance, dat samen. Iets schilderen met veel zwier en speels gemak. Zodat je helemaal vrolijk wordt. De kunst die in Italië tussen 1880 en 1910 werd gemaakt, wordt zo genoemd. In het Drents Museum worden 70 sprezzatura-schilderijen getoond. Daar gaat de lezing van Eric Bos op 15 september bij Onderneming Op Kunstgebied over. Een gratis service op de zondagmiddag, zodat potentiële bezoekers van de tentoonstelling een beetje zijn voorbereid en er meer plezier aan beleven. Sprezzatura, de kunst die ons de vreugde van de schilderkunst laat zien. Daardoor weten we weer waarom we zo graag naar Italië op vakantie gaan. Wat daar ook gebeurt, het sprezzatura hangt daar altijd in de lucht. De lezing duurt een uur en begint om 15.00 uur.

Eric Bos is beeldend kunstenaar, kunstjournalist en schrijver. Hij deed zijn opleiding schilderen op de Academie Minerva in Groningen. Hij schrijft essays, artikelen en recensies over kunst in boeken, tijdschriften, kranten en andere publicaties. Gaf tien jaar colleges Kunstbeschouwing op de Klassieke Academie in Groningen en aan de Hogeschool Voor Ouderen Onderwijs (HOVO) in Groningen en Leeuwarden.

Bedrijventerrein Eemspoort
Skagerrak 22-1
9723 JR Groningen

You may also like